Tien man Anderlecht blijft in spoor van RC Genk

Anderlecht verkleinde de achterstand op koploper RC Genk weer tot één punt. SC Lokeren speelde ruim een uur met een man meer, maar deed er te weinig mee (1-2).

Een dag na de 3-0 zege op RC Genk op AA Gent kon ook Anderlecht drie punten bijschrijven in de play-off om de Belgische titel. De Brusselse formatie moest extra krachten aanboren, want na 25 minuten had rechtsback Marcin Wasilewski een rode kaart te pakken na een overtreding op de doorgebroken Benjamin De Ceulaer.

Ivan Leko verzuimde de schade voor Anderlecht te vergroten. Silvio Proto stopte de penalty van Lokeren-middenvelder. Alleen kort voor rust moest de Anderlecht-keeper een antwoord schuldig blijven op een inzet van De Ceulaer.

De treffer van de oud-Feyenoorder betekende de gelijkmaker, omdat Anderlecht in de 29ste minuut via Matías Suárez op voorsprong was gekomen. Met het nodige fortuin maakte Romelu Lukaku de winnende treffer voor Paars-wit. De aanvaller gleed bij zijn schot uit en trapte de bal tegen zijn eigen been. Lokeren–keeper Copa werd verrast door de rare curve en zag de bal over zijn hoofd in het doel belanden.

Door de zege staat Anderlecht op een punt van koploper RC Genk. Standard Luik kan zich naast de Brusselse formatie op de tweede plaats nestelen als maandag Club Brugge wordt verslagen. Foto: VI Images