Tien duels, dertien goals: Sarri bedankt de moeder van Cristiano Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo was woensdagavond maar weer eens goud waard voor Juventus, zag ook Maurizio Sarri. Na afloop van de gewonnen Coppa Italia-kwartfinale tegen AS Roma was de trainer van De Oude Dame lyrisch over zijn sterspeler.

Tien duels, dertien goals: Sarri bedankt de moeder van Cristiano Ronaldo
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 1
AS Roma
AS Roma

Er staat de laatste weken geen maat op de Portugese supervedette. Hij speelde in 2020 vier officiële wedstrijden, waarin hij één assist en niet minder dan zeven (!) doelpunten liet noteren. In de laatste tien duels kwam hij in totaal tot liefst dertien doelpunten. Mede dankzij Ronaldo won Juve woensdag met 3-1 van het AS Roma van basisklant Justin Kluivert.

Sarri sprak na afloop tegenover Rai Sport uiteraard lovende woorden over zijn sterspeler, maar weigerde de complimenten voor het feit dat hij moment het beste uit CR7 weet te halen. 'Geef de credits maar aan zijn moeder, die zo'n geweldig exemplaar heeft gemaakt en op de wereld heeft gezet. Hij is op dit moment uitzonderlijk fit, zowel lichamelijk als mentaal, en is qua doelpunten maken indrukwekkend constant. Op individueel vlak zie ik niet wat hij zou kunnen verbeteren. Ja, misschien zijn er wat defensieve puntjes.'

Ook een andere routinier kreeg de goedkeuring van Sarri. 'We speelden in de eerste helft goed, maar kwamen na rust niet goed uit de kleedkamer. En dat tegen een team dat goed voetbalt. In die fase maakte Gianluigi Buffon (over vijf dagen 42 jaar, red.) een paar cruciale reddingen, waarmee hij bewijst dat hij nog altijd in topvorm is, en nog altijd een geweldige keeper is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.