Tielemans 'vlucht' naar Premier League na rentree Jardim

Reacties

Youri Tielemans gaat aan de slag in de Premier League. Leicester City huurt de 21-jarige Belg tot en met het einde van het seizoen van AS Monaco. Adrien Silva bewandelt de omgekeerde route, hij sluit aan bij de Monegasken.

Tielemans 'vlucht' naar Premier League na rentree Jardim

Het vertrek van Tielemans heeft alles te maken met de rentree van Leonardo Jardim als trainer van de Monegasken. De oefenmeester ziet het niet zitten in de middenvelder die zijn doorbraak beleefde bij Anderlecht.

Begin van dit seizoen, tijdens Jardims vorige periode als trainer van AS Monaco, boterde het al niet tussen de twee. Zo werd Tielemans voor het duel met Saint-Étienne uit de selectie gezet na het geven van een kritisch interview.

Onder Jardims opvolger én voorganger Thierry Henry was Tielemans nog een vaste waarde. Ook de Belg kon echter niet voorkomen dat AS Monaco op ruim de helft van de competitie nog een degradatieplaats bezet in de Ligue 1. Medio 2017 betaalde AS Monaco zo'n 25 miljoen euro om Tielemans los te weken van Anderlecht.

Adrien Silva zal vooral blij zijn dat de transfer ruim voor de deadline werd afgerond. In de zomer van 2017 verkaste de Portugees van Sporting Portugal naar Leicester, om vervolgens te horen dat het papierwerk veertien seconden ná de deadline werd ingediend. De Engelse bond was resoluut: Silva mocht niet in actie komen tot de volgende transferperiode. Uiteindelijk speelde hij maar veertien duels in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.