Thuisreeks Feyenoord nog ver verwijderd van clubrecord

In de aanloop naar de tweede speelronde van het Eredivisieseizoen duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan Feyenoord en FC Twente tegenover elkaar in De Kuip (aftrap 12.30 uur).

Thuisreeks Feyenoord nog ver verwijderd van clubrecord

Feyenoord hield in zijn laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie de nul. FC Utrecht wist op 24 februari 2013 (2-1) voor het laatste te scoren in De Kuip.

Feyenoord verdedigt tegen FC Twente een fraaie reeks thuiswedstrijden. De Rotterdammers zijn op eigen veld al 28 competitieduels op rij ongeslagen (W23, G5).

De laatste thuisnederlaag van Feyenoord in de Eredivisie dateert van 5 november 2011, toen NEC met 1-0 zegevierde in De Kuip door een doelpunt van Nick van der Velden.

De huidige reeks van de Rotterdammers is nog ver verwijderd van het clubrecord uit de periode december 1967-oktober 1971, toen ze 65 thuisduels op rij niet verloren (W56, G9).

FC Twente is ondanks het tegenvallende resultaat van vorige week tegen RKC Waalwijk (0-0) al negen Eredivisiewedstrijden op rij ongeslagen (W5, G4).

De laatste keer dat de Tukkers een competitiewedstrijd verloren was op 10 maart 2013 thuis tegen Vitesse (0-1).

De laatste keer dat FC Twente langer dan negen opeenvolgende duels ongeslagen bleef was tussen september en december van 2011. De club won toen vijf keer en speelde zes keer gelijk.

Uitgerekend Feyenoord maakte toen op 18 december 2011 een einde aan die ongeslagen reeks (3-2, met drie doelpunten van John Guidetti).

• Feyenoord kwam in zijn laatste twee competitiewedstrijden tegen FC Twente (thuis en uit) niet tot scoren: 3-0 nederlaag in Enschede en 0-0 in De Kuip.

• Feyenoord scoorde vorig seizoen in zestien van zijn zeventien thuiswedstrijden telkens minimaal één keer. Alleen in de thuisbeurt tegen FC Twente bleef de formatie van trainer Ronald Koeman droog staan (0-0).

Samenstelling: Felix Aerts & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen