Thorsby kritisch over Olde Riekerink na mislukt Heerenveen-seizoen

Reacties

Morten Thorsby baalt ervan dat er in zijn laatste seizoen bij SC Heerenveen niet het maximale uit het spelersmateriaal is gehaald. De middenvelder is duidelijk over de oorzaken, zo vlak voor zijn vertrek naar Sampdoria.

Thorsby kritisch over Olde Riekerink na mislukt Heerenveen-seizoen

In een uitgebreid interview met VI geeft de 23-jarige Noor aan dat er bij Heerenveen in zijn ogen ver onder het niveau is gepresteerd. Waar dat aan ligt? 'Het heeft te maken met de organisatie van het team, de fundamenten', aldus Thorsby, die Jan Olde Riekerink op 10 april ontslagen zag worden als coach van SC Heerenveen.

Thorsby wil niet alles afschuiven op de vertrokken trainer, maar zegt wel: 'Tussen plek zes en dertien zit in de Eredivisie weinig verschil qua niveau van de spelers. Dan maken tactiek, organisatie en een plan het verschil tussen een goed en een slecht jaar. Het is belangrijk dat spelers weten wat ze moeten doen op welk moment, dat ze weten wat de ander doet, dat je op elkaar kunt vertrouwen en op een idee kunt terugvallen. Het is hard om te zeggen, maar dat heeft er bij ons aan ontbroken. Er werden continu dingen veranderd en dat zorgde voor onzekerheid.'

Volgens Thorsby ging de twijfel heersen bij de nummer elf van de Eredivisie, die het seizoen geëindigd is met interim-trainer Johnny Jansen (die nu het vertrouwen krijgt als vaste trainer) als vervanger van Olde Riekerink. 'Ik wil dit heel slechte seizoen niet afschuiven op één iemand, maar wel aangeven wat in mijn ogen het verschil kan maken tussen een slecht en een goed jaar. We hebben te veel wedstrijden weggegeven omdat de organisatie op het veld niet klopte. Elke keer dat het verkeerd ging, groeiden de twijfel en de onzekerheid. De punten die we daardoor missen, maken uiteindelijk het verschil tussen de play-offs en de elfde plaats', aldus de middenvelder die Heerenveen na vijf jaar verlaat.

Lees in de nieuwe VI en op VI PRO het volledige interview met Thorsby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.