SC Heerenveen gaat door met Jansen als trainer

Reacties

SC Heerenveen maakt op korte termijn zijn nieuwe trainersstaf bekend. Voormalig speler Johnny Jansen blijft aan als hoofdtrainer.

SC Heerenveen gaat door met Jansen als trainer

Na een serie gesprekken zijn de onderhandelingen tussen Heerenveen en Jansen in een afrondende fase beland. Het is de bedoeling dat op korte termijn de laatste plooien worden gladgestreken, waarna het contract getekend wordt.

Het is de bedoeling dat Jeffrey Talan één van de assistenten van Jansen wordt. Daarmee krijgt de technische staf een duidelijk Heerenveen-gezicht. Zowel Jansen als Talan heeft een verleden in het shirt van de Friese club en zijn inmiddels al jaren werkzaam in de organisatie.

Jansen nam eind vorig seizoen op interim-basis al het stokje over van de ontslagen Jan Olde Riekerink. Hij was tot dat moment assistent-trainer, eerder vervulde hij diverse functies in de jeugdopleiding van de club.

Na het teleurstellende afgelopen seizoen vertrekken onder meer Stijn Schaars, Sam Lammers, Doke Schmidt, Morten Thorsby, Yuki Kobayashi, Pelle van Amersfoort en Kik Pierie bij Heerenveen. Of de belangrijke Michel Vlap voor de Friezen te behouden is, is bovendien maar zeer de vraag. Het betekent dat de nieuwe staf aan een volledig nieuw elftal moet opbouwen. De club hoopt bij de start van de voorbereiding over circa drie weken een aantal versterkingen op het veld te hebben staan, waarbij een nieuwe spits prioriteit heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.