Thierry Henry weg uit de MLS: is Bournemouth nog een optie?

Reacties

Thierry Henry is niet langer de hoofdtrainer van Montréal Impact. De 43-jarige Fransman heeft donderdag bekendgemaakt dat hij vanwege privéredenen per direct terugkeert naar Engeland. Daar werd hij onlangs nog in verband gebracht met een dienstverband bij AFC Bournemouth.

Thierry Henry weg uit de MLS: is Bournemouth nog een optie?
© Pro Shots

Henry zette in 2014 als speler van New York Red Bulls een punt achter zijn actieve loopbaan, was daarna assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van België en hoofdtrainer van AS Monaco, voordat hij in november 2019 terugkeerde naar de Major League Soccer, dit keer als trainer. Hij werd aangesteld door Montréal Impact (uit Canada, maar actief in de Amerikaanse competitie) en hoopte daar de kater van zijn totaal geflopte avontuur in Monaco weg te spoelen.

Nu vertrekt hij dus alweer. 'Ik schrijf dit met pijn in mijn hart', begint Henry zijn statement. 'Het is voor mij persoonlijk een extreem zwaar jaar geweest, aangezien ik mijn kinderen vanwege de wereldwijde coronapandemie niet heb kunnen zien.' De regels worden voorlopig niet versoepeld, en dus heeft de ex-spits een knoop moeten doorhakken. 'Met veel verdriet heb ik dus gekozen om Montréal te verlaten en terug te keren naar Londen. Ik wil de fans, spelers en staf van deze club bedanken.'

Het vertrek van Henry komt een paar dagen nadat in Engeland een opmerkelijk gerucht opdook. Meerdere media meldden namelijk dat Henry in beeld was om de nieuwe trainer van Bourmemouth (de werkgever van Arnaut Danjuma) te worden. Sterker nog: The Cherries zouden Montréal Impact zelfs hebben verzocht om met de Arsenal-icoon te praten. De club heeft interin-trainer Jonathan Woodgate inmiddels echter aangesteld tot het einde van dit seizoen.Of Henry nog in beeld is om volgend seizoen aan de slag te gaan bij de club uit het Championship, is niet duidelijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.