The Lion Zlatan brulde meteen in LA, en hard

Zlatan Ibrahimovic keerde afgelopen winter de MLS de rug toe. Precies twee jaar geleden maakte de Zweedse vedette een grootse entree op het Amerikaanse podium.

'We hebben het hier over Zlatan Ibrahimovic. We hebben het niet over een normaal mens. Dat zal hij je ook vertellen. Hij is een strijder. Hij houdt van uitdagingen. Hij zal niet meteen negentig minuten mee kunnen doen, maar of hij een rol kan spelen in de wedstrijd? Hoogstwaarschijnlijk wel.'

LA Galaxy-trainer Sigi Schmid krijgt enkele dagen later het bewijs van de exceptionele kwaliteiten van Ibrahimovic, die koud gearriveerd in Los Angeles nog wat worstelt met zijn lichaam. De Duitser houdt de Zweed aanvankelijk ook nog op de bank in de LA Tráfico-derby tegen Los Angeles FC.

De Zweedse spits moet lijdzaam toezien hij zijn Galaxy na 48 minuten op een kansloos ogende 3-0 achterstand komt. Hij vreest dat het niet meer tot een debuut komt. Maar in 71ste minuut komt Zlatan dan toch binnen de lijnen.

De achterstand is iets verkleind, maar nog immer is er een mirakel nodig voor een zege. En laat dat nou net de specialiteit zijn van Ibrahimovic. 'Ik hoorde dat de fans Zlatan wilden. Ik heb ze Zlatan gegeven', zegt hij na afloop.

In de 77ste minuut – inmiddels staat de 2-3 ook op het scorebord – ziet hij keeper Tyler Miller ver voor zijn doel staan, twijfelt hij niet en verrast hij de sluitpost met een geweldige uithaal van een flinke afstand. In blessuretijd maakt hij het scenario voor een droomdebuut compleet met een rake kopbal; 4-3. Het fenomeen Zlatan heeft zich meteen laten zien. The Lion has landed in LA!