Teze kijkt uit naar Oranje: 'Ik snak hier al best lang naar'

Reacties

Jordan Teze kijkt uit naar de aankomende week, waarin hij zich voor het eerst bij het Nederlands elftal mag melden. De verdediger van PSV reist na de zorgeloze 5-0 overwinning op Fortuna Sittard met een goed gevoel af naar Zeist en is benieuwd naar wat hem te wachten te staat.

Teze kijkt uit naar Oranje: 'Ik snak hier al best lang naar'
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Bondscoach Louis van Gaal maakte vrijdag zijn selectie voor de oefeninterlands tegen Denemarken en Duitsland bekend en riep Teze voor het eerst op. Op het moment dat dit nieuws naar buiten kwam, zat de PSV-selectie nog in de lucht. De Eindhovenaren hadden donderdagavond met 0-4 gewonnen van FC Kopenhagen in de Conference League en vlogen pas een dag later naar huis.

'Op de terugvlucht hadden een paar jongens al internet. Sommige jongens begonnen te klappen en mijn naam te roepen. Toen wist ik het wel', lachte Teze voor de camera van ESPN. 'Ik was heel blij en ook opgelucht: ik wilde dit al een tijdje en nu is het gelukt.' Na de landing belde Teze meteen met zijn moeder. 'Zij was ook heel blij. Mijn hart ging wel een beetje sneller kloppen', gaf de stopper toe.

'Ik snak hier al best lang naar', vervolgde Teze. 'Ik zag eerder al teamgenoten naar Oranje gaan en dan word je eigen honger alleen maar groter. Ik vind het wel een beetje spannend, maar het is gezonde spanning. Ik wil me van mijn beste kant laten zien en er niet alleen een beetje bij horen. Het zal een hoog niveau zijn, dus ik verwacht veel te gaan leren. Ik ga kijken waar ik sta en genieten.'

Aan de wedstrijd van zondagmiddag tegen Fortuna hield Teze in ieder geval een goed gevoel over. 'We hadden het sneller kunnen beslissen, maar goed: we winnen met 5-0, dan heb je het gewoon goed gedaan', aldus de kersverse Oranje-international.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.