Tevreden Schmidt prijst 'dapper, maar nog niet perfect' PSV

Reacties

Roger Schmidt was na de 5-1 zege van PSV op Galatasaray zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. De Duitser waarschuwt zijn spelers wel voor onderschatting op weg naar de return in Istanbul.

Tevreden Schmidt prijst 'dapper, maar nog niet perfect' PSV
© Pro Shots
PSV
PSV
5 - 1
Galatasaray
Galatasaray

Toch moet het wel heel gek lopen wil PSV niet de derde voorronde van de Champions League bereiken na de ruime overwinning op Galatasaray. Schmidt genoot van zijn ploeg, in een vol stadion. 'Ik denk dat iedereen heel bij is met wat we vanavond hebben laten zien. Ook de fans. Het was lang geleden dat ze erbij waren. Als je dan zó kunt spelen voor een vol stadion, is dat heel mooi', zei de Duitse trainer voor de camera van RTL7.

Schmidt zag dat Galatasaray weinig had in te brengen in Eindhoven. 'We speelden dapper en we bleven ook negentig minuten lang de aanval zoeken. Galatasaray kreeg weinig kansen, want we hielden hen ver bij ons doel vandaan. Aan de andere kant gingen we heel efficiënt met onze mogelijkheden om. Dat was vorig seizoen nog weleens een probleem. We hebben vanavond een grote stap gezet naar de volgende kwalificatieronde, maar we zijn halverwege. We moeten Galatasaray nu niet onderschatten. Bij ons waren de fans vanavond heel aanwezig, maar dat zullen hun fans ook zijn tijdens de return', benadrukt Schmidt.

Van een perfecte wedstrijd wilde de trainer van PSV nog niet spreken. 'Nee, perfect was het niet. Vooral de eerste helft had nog beter gekund van onze kant. Maar de attitude was goed, bij alle spelers. Dat was vorig seizoen ook niet altijd het geval. Je kunt alleen op deze manier spelen wanneer echt iedereen op het veld meedoet', aldus Schmidt.

Ihattaren
Dat vervolgens al snel de naam viel van Mo Ihattaren was niet geheel verrassend. Ihattaren bleef de hele wedstrijd op de bank. 'Ik moet keuzes maken voor mijn basiselftal en ook voor spelers die ik laat invallen', reageerde Schmidt op de vraag waarom de veelbesproken PSV'er tegen Galatasaray niet van de bank kwam. 'Mo is een belangrijke speler voor ons en ik hoop dat hij zich blijft ontwikkelen. Wanneer hij beter is dan de andere spelers die nu spelen, dan speelt hij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.