Tévez voorlopig aan de kant na beledigen scheidsrechter

Reacties

Carlos Tévez mag de komende weken niet uitkomen voor Boca Juniors. De Argentijnse spits kreeg zondag de rode kaart nadat hij de scheidsrechter beledigde in het duel met Belgrano (3-0 winst) en is nu voor drie wedstrijden geschorst.

Tévez voorlopig aan de kant na beledigen scheidsrechter

Negen minuten voor rust kreeg de aanvoerder van de club uit Buenos Aires de gele kaart na een overtreding op een verdediger van de gasten. Tévez was het niet eens met die beslissing en liet dat de scheidsrechter in grove bewoordingen weten. Scheidsrechter Germán Delfino stond dat niet toe en trok direct de rode kaart.

Vier minuten voor die rode kaart had de oud-spits van onder meer Juventus en Manchester City nog de score geopend. Ook zonder de 32-jarige Argentijn behield Boca Juniors de punten eenvoudig in eigen huis.

Een paar dagen na de wedstrijd bood Tévez zijn excuses aan in een brief aan de Argentijnse voetbalbond. 'Ik werd nerveus en liet me enkele beledigingen ontglippen. Het spijt me enorm.' De Argentijnse voetbalbond besloot Tévez voor drie wedstrijden te schorsen. Hij mag daardoor pas weer in actie komen op 16 oktober, wanneer Boca Juniors het in de competitie opneemt tegen Sarmiento Junin.

De Argentijnse competitie is net twee wedstrijden onderweg. Boca Juniors verloor de openingswedstrijd en herstelde zich dus met de winst op Belgrano.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.