Tete heeft aandeel in Fekir-show bij Lyon

Er staat dit seizoen geen maat op Nabil Fekir. De aanvaller van Olympique Lyon schoot zijn club met twee goals langs FC Metz. Ook Kenny Tete was belangrijk in het duel met een assist bij de 2-0.

Lyon heeft dit seizoen alle moeite om koplopers Paris Saint-Germain en AS Monaco bij te benen. De ploeg van Memphis Depay en Tete kende voorafgaand aan het duel met hekkensluiter Metz al een achterstand van tien punten op PSG. Beide Nederlanders begonnen in de basis. Tete speelde de gehele wedstrijd en de onzichtbare Memphis werd na 67 minuten naar de kant gehaald.

Fekir zorgde er zondagmiddag hoogstpersoonlijk voor dat deze achterstand niet nog groter werd. Al na zes minuten kreeg hij de bal aangespeeld in het zestienmetergebied. De dribbelaar wist de bal vervolgens op volle snelheid knap onder controle te krijgen en achter Eiji Kawashima te schieten. En een klein kwartier later was het alweer raak voor de Fransman. Voormalig Ajacied Tete werd op de rechterflank weggestuurd en legde daarna goed terug op de instormende Fekir. Voor de Franse aanvaller was het vervolgens een koud kunstje om de bal achter de doelman te schieten.

Het waren alweer zijn achtste en negende doelpunt in tien competitiewedstrijden. In zijn laatste zestien duels in de competitie voor Lyon is Fekir in totaal betrokken geweest bij zeventien doelpunten, twaalf goals en vijf assists.

Door de overwinning is Lyon de nummer drie van Frankrijk. Metz staat onderaan met drie punten uit elf wedstrijden.