Terugkeer in Eredivisie lonkt voor Go Ahead en NAC Breda

Reacties

De climax van de play-offs om promotie en degradatie nadert. Komende week kunnen Go Ahead Eagles en NAC Breda ten koste van De Graafschap en Willem II al na één jaar weer terugkeren in de Eredivisie.

Terugkeer in Eredivisie lonkt voor Go Ahead en NAC Breda

Afgelopen seizoen vlogen Go Ahead en NAC eruit door in de nacompetitie niet thuis te geven. De ploeg uit Deventer verloor al in de eerste ronde van De Graafschap, dat donderdag en zondag weer de opponent is. Nu overleefde de ploeg van trainer Hans de Koning de barrageduels met VVV-Venlo wel, waardoor de Eredivisie opnieuw lonkt.

NAC hield het vorig jaar een ronde langer vol, maar verloor na verlenging uiteindelijk van Roda JC Kerkrade. Het doel van De Parel van het Zuiden was om het bij slechts één seizoen Jupiler League te laten. Om dat te realiseren moet de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen streekgenoot Willem II de baas zijn in een rechtstreeks gevecht.

De Graafschap en Willem zijn uiteraard niet van plan mee te werken aan de ambities van de aspirant-promovendi. Door zich te handhaven, zouden de nummers zeventien en zestien van de Eredivisie kunnen breken met een traditie van de laatste twee jaar. Zowel in 2013/14 als in 2014/15 overleefden de twee Eredivisionisten de play-offs niet.

SCHEMA PLAY-OFFS OM PROMOTIE/DEGRADATIE
Eerste ronde MVV Maastricht - FC Volendam 2-1, 2-1
(2 en 8 mei) Almere City FC - FC Emmen 4-1, 4-1
Halve finales MVV Maastricht - De Graafschap 0-1, 1-2
(13 en 16 mei) Go Ahead Eagles - VVV-Venlo 1-0, 2-2
FC Eindhoven - NAC Breda 1-0, 0-2
Almere Ciy FC - Willem II 0-1, 2-5
Finales: Go Ahead Eagles - De Graafschap
(19 en 22 mei) NAC Breda - Willem II
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.