NAC verslaat Eindhoven en mag nog dromen van terugkeer

Reacties

NAC Breda maakt nog steeds kans op promotie. In het thuisduel met FC Eindhoven werd een 1-0 uitnederlaag weggepoetst. Het werd 2-0 in Breda.

NAC verslaat Eindhoven en mag nog dromen van terugkeer

NAC-coach Marinus Dijkhuizen had aangekondigd FC Eindhoven vanaf het eerste fluitsignaal te willen overrompelen. Zijn spelers hadden die boodschap goed in hun oren geknoopt. Hoewel FC Eindhoven aftrapte, verdiende NAC al na zeven seconden een corner, miste Sjoerd Ars een halve minuut daarna een grote kans maar kon de spits in de vijftigste seconde toch nog breedleggen op Uros Matic. Voor de middenvelder was het een eenvoudige taak de 1-0 binnen te lopen.

Daarmee gaf NAC een passend vervolg aan de steun van de supporters, die met het nodige vuurwerk hun ploeg steunden voor de aftrap. Dat een plek in een tweeluik om een Eredivisie-ticket op het spel stond, was vervolgens aan beide ploegen te zien. Eerst ging Mats Seuntjens hard door op Eindhoven-goalie Ruud Swinkels. Even later lag Donny Gorter op de grond na een opstootje met Jinty Caenepeel. Beide keren mochten de daders blijven staan.

Ronnie Stam kreeg, toen hij al gewisseld was, nog een rode kaart.
Ronnie Stam kreeg, toen hij al gewisseld was, nog een rode kaart.

Hoewel Eindhoven even de tijd nodig had om in de wedstrijd te komen, rook ook de ploeg van Mitchell van der Gaag in de eerste helft aan goals. De grootste kans was voor Gervane Kastaneer, die het heenduel met een doelpunt beslist had. Nu kopte de aanvaller evenwel naast.

Uiteindelijk werd het nog wel 2-0 voor rust. Ars had eerder bij een knal Swinkels opnieuw getest en zorgde op slag van rust voor een explosie van vreugde in het Rat Verlegh Stadion. Hij kopte van dichtbij raak op aangeven van Seuntjes en verschafte zichzelf daarvoor de ruimte met een knap duwtje in de rug van Sebastiaan de Wilde.

De tweede helft begon een stuk minder spectaculair, maar aan spanning had het duel niets ingeboet. NAC hield in de slotfase met het nodige kunst- en vliegwerk stand, waardoor de Bredanaars dus weer mogen ruiken aan een rentree in de Eredivisie. De laatste minuten moest dat zelfs met tien man omdat Enes Ünal voor een harde sliding op de benen van Fries Deschilder een rode kaart kreeg. In het tumult dat daarna ontstond kreeg de al gewisselde Ronnie Stam, die in de basis was begonnen, nog een rode kaart. Toch bleef het bij 2-0.

Willem II
Voor promotie moet door NAC in het laatste tweeluik nog wel worden afgerekend met of eeuwige rivaal Willem II of Almere City FC. De Eredivisionist uit Tilburg won dat eerste duel met 1-0. Mocht Willem II de return overleven, kan NAC-boegbeeld Jelle ten Rouwelaar dus uitgerekend door de aartsrivaal pijn te doen zijn loopbaan besluiten. De doelman zag die carrière vanmiddag in ieder geval nog met twee duels verlengd worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.