Terugkeer in Eredivisie doet wonderen voor EK-kansen Schöne

Reacties

Lasse Schöne keert meer dan een jaar na zijn laatste interlands terug in de selectie van Denemarken. Daarmee lijkt zijn terugkeer in de Eredivisie het gewenste effect te hebben voor de 34-jarige middenvelder. EK-deelname is immers zijn doel. 

Terugkeer in Eredivisie doet wonderen voor EK-kansen Schöne
© Pro Shots

'Ik heb vijftig interlands gespeeld, en altijd met veel plezier en trots voor Denemarken gespeeld, dus het is logisch dat ik dolgraag het EK nog mee wil maken. Zeker omdat er ook in Kopenhagen wordt gespeeld ', liet Schöne in januari aan VI weten. 'Maar dan moet ik in de komende maanden wel op een goed niveau actief zijn, dat is duidelijk. Ik ga er alles aan doen, en lukt het niet, dan niet. Maar dan heb ik niet het gevoel: had ik er maar meer aan gedaan.'

Op dat moment trainde de routinier nog mee bij Ajax. nadat hij zijn contract bij Genoa na een half jaar zonder speelminuten had laten ontbinden. In februari tekende Schöne vervolgens bij Heerenveen, waar hij inmiddels vijf wedstrijden in de Eredivisie en twee in het bekertoernooi heeft gespeeld. Het resulteert nu in zijn eerste oproep voor Denemarken sinds november 2019. Met Nicolai Boilesen (FC Kopenhagen) keert er ook een andere ex-Ajacied terug in de selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer SC Heerenveen
Meer over SC Heerenveen
Meer L. Schöne
Meer over L. Schöne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.