Teruggekeerde Jesus neemt Arsenal bij de hand in titelrace

Reacties

Arsenal heeft met duidelijke cijfers afgerekend met Leeds United. De koploper van de Premier League zag eerder op zaterdag concurrent Manchester City van Liverpool winnen en volgde dat goede voorbeeld. Sinds enkele weken is Gabriel Jesus weer van de partij en hij nam de club meteen bij de hand.

Teruggekeerde Jesus neemt Arsenal bij de hand in titelrace
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
4 - 1
Leeds United
Leeds United

De Arsenal-fans in het Emirates Stadium moesten voor de aftrap even flink met hun ogen knijpen. In de basisopstelling ontbrak uitblinker Bukayo Saka. De aanvaller was afgelopen dagen ziek en sloeg vrijdag de training over. Daardoor begon hij voor het eerst in 485 dagen weer eens op de bank in een Premier League-wedstrijd.

Ook zonder Saka ging het Arsenal voor de wind. De Gunners zetten het veldoverwicht eenvoudig om in kansen, maar hadden tien minuten voor rust een beetje hulp nodig van de arbitrage om op voorsprong te komen. Met een schijnbeweging kreeg Jesus Luke Ayling naar de grond. De back miste met zijn tackle de bal, maar raakte wel heel licht de knie van zijn tegenstander. Jesus schoot de strafschop vervolgens zelf door het midden van het doel binnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Net als naaste belager Manchester City, kwam ook Arsenal uitstekend uit de kleedkamer na de onderbreking. Binnen twee minuten verdubbelde Ben White de voorsprong, nadat hij een lage voorzet van Gabriel Martinelli bij de tweede paal via de lat binnenliep.

Enkele minuten later gooide Jesus het duel in het slot. Leandro Trossard speelde zichzelf met een fraaie lichaamsschijnbeweging vrij, legde de bal laag voor het doel en daar kwam de Braziliaan inlopen om de 3-0 te maken. Daarna nam de koploper wat gas terug, kwam Saka alsnog binnen de lijnen en kwam ook Leeds nog op het scorebord. Voormalig Ajacied Rasmus Kristensen schoot een afvallende bal van buiten de zestien strak in de hoek: 3-1.

Het slotakkoord kwam van Granit Xhaka. Hij kopte een intelligente bal over de verdediging van Martin Ødegaard binnen. Met de drie punten op zak brengt Arsenal het gat richting nummer twee Manchester City weer terug op acht punten, hoewel de nummer twee nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week zondag moet Arsenal op bezoek bij Liverpool, terwijl Manchester City uit speelt bij hekkensluiter Southampton.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.