Terugblik op de kraker PSV-Ajax in tien beelden

Met tien opvallende beelden kijkt Voetbal International terug op de Eredivisiekraker tussen PSV en Ajax van zondagmiddag. Het enervarende duel eindigde in 2-2.

<br /><br /> Sfeerbeeld uit het Philips Stadion vlak vóór de 56ste Eindhovense editie van PSV-Ajax. De kraker trok 34.400 toeschouwers. Tim Matavz had bij zijn thuisdebuut voor PSV in de Eredivisie maar een paar minuten nodig om te scoren. Hier schiet hij de 1-0 voorbij doelman Kenneth Vermeer. Duel tussen Ajax-middenvelder Christian Eriksen en PSV'er Dries Mertens. Beide spelers konden geen stempel drukken op de wedstrijd. Ajacied Nicolai Boilesen moest het veld al na achttien minuten verlaten met een spierblessure. Die liep hij op in een sprintduel met PSV-aanvaller Jeremain Lens. Doelpuntenmaker Georginio Wijnaldum vocht op het middenveld vele duels uit met Theo Janssen. Volop zorgen om de geblesseerde PSV'ers Timothy Derijck (links) en doelman Przemyslaw Tyton. Beide spelers moesten minutenlang op het veld verzorgd worden. Reservedoelman Khalid Sinouh verving bij PSV de aangeslagen Tyton en speelde pas zijn derde Eredivisieduel sinds medio 2009. De spelers van Ajax bejubelen de gelijkmaker van invaller Dmitri Bulykin, die zijn competitiedebuut maakte bij de Amsterdammers. Op de voorgrond verbijt PSV-verdediger Timothy Derijck zich. Wijnaldum, die zijn twaalfde competitietreffer van dit kalenderjaar maakte (de 2-1 vanaf de stip) wordt gevloerd door Theo Janssen. Dries Mertens had bij een 2-1 tussenstand een levensgrote kans op de 3-1, maar zag zijn inzet op de lijn worden gekeerd door Toby Alderweireld. De PSV'er kwam voor het eerst sinds de competitiestart niet tot scoren.

Foto's: VI Images