Ten Rouwelaar: 'Versterking must voor lijfsbehoud NAC'

Jelle ten Rouwelaar heeft na de belangrijke overwinning op directe concurrent VVV-Venlo (1-0), waarin de doelman een heldenrol vertolkte door een strafschop Yuki Otsu te keren, aangegeven dat NAC Breda niettemin een van de kandidaten is die moet strijden tegen degradatie.

Ten Rouwelaar: 'Versterking must voor lijfsbehoud NAC'

Na afloop was de aanvoerder door het dolle heen met de behaalde punten, maar hij liet direct weten dat de strijd tegen degradatie nog lang niet is beslist. 'Ik denk dat je daar niet omheen kunt. Zeker als er geen versterkingen meer bij komen', aldus de doelman.

'Al ga ik er nog steeds van uit dat dit wel gebeurt', vervolgt de 32-jarige aanvoerder van de club uit Breda. 'Dat moet ook wel, lijkt me. Met Willem II, Roda JC Kerkrade, VVV en PEC Zwolle zullen wij moeten gaan strijden om lijfsbehoud.'

'We moeten er alles aan doen dat NAC in de Eredivisie blijft. Juist daarom gaf die overwinning op VVV zo'n ontlading', aldus Ten Rouwelaar, die bij een 0-0 stand de penalty pakte van de Japanner Otsu. 'Heerlijk. Het keren van een strafschop geeft voor een doelman dezelfde emotie als een spits die een doelpunt maakt.'

Zaterdag neemt NAC het in de competitie op tegen streekgenoot RKC Waalwijk. De Bredase ploeg haalde dit seizoen zeventien punten uit negentien duels en staat daarmee vier punten los van hekkensluiter Willem II en twee punten voor op achtervolger VVV. Tegenstander RKC heeft zes punten meer dan NAC en bivakkeert daarmee veilig in de middenmoot.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen