Ten Hag wil niets weten van vertrek Maguire: 'We hebben hem nodig'

Reacties

Erik ten Hag is voor het eerst sinds het afnemen van de aanvoerdersband ingegaan op de situatie van Harry Maguire. De Manchester United-manager benadrukt hoe belangrijk de Engelse verdediger nog steeds is voor zijn team.

Ten Hag wil niets weten van vertrek Maguire: 'We hebben hem nodig'
© Pro Shots

Ten Hag hield in zijn eerste seizoen op Old Trafford vast aan Maguire als aanvoerder. De dertigjarige verdediger speelde minder dan hij had gehoopt. Lisandro Martínez en Raphaël Varane kregen indien fit de voorkeur als centraal duo. Na zijn basisplaats kwijt te zijn geraakt, verloor Maguire op weg naar het tweede seizoen met Ten Hag aan het roer dus ook zijn aanvoerdersband.

'We hebben respect voor Harry en Harry is erg belangrijk voor deze selectie, voor dit team', zegt Ten Hag op het clubkanaal. 'We hebben natuurlijk vier centrumverdedigers nu en ik heb het al over stabiliteit gehad. We weten dat we het simpelweg niet met elf spelers redden, dus ik ben blij dat we over vier goede centrumverdedigers beschikken', aldus de manager, die ook nog een beroep kan doen op Victor Lindelöf.

Maguire werd door Engelse media na het verliezen van zijn aanvoerdersband gelinkt aan onder meer West Ham United. Een transfer is vanuit het perspectief van de speler sowieso niet onlogisch. Met een gebrek aan speeltijd bij zijn club zal zijn positie bij de nationale ploeg op weg naar het EK van volgend jaar ook onder druk komen staan. Ten Hag wil echter niets weten van een vertrek van Maguire: 'We hebben hem nodig en hij moet voor zijn plek gaan vechten, precies zoals hij vorig seizoen gedaan heeft. Ik weet dat hij dat ook zal gaan doen. Het is aan hem.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.