Ten Hag: 'We houden er rekening mee dat Kluivert niet bijtekent'

Reacties

Erik ten Hag is bij Ajax al volop bezig met de voorbereiding op volgend seizoen. De 48-jarige oefenmeester hoopt de huidige competitie bovendien goed af te sluiten, te beginnen met de wedstrijd tegen AZ van komende zondag (14.30 uur).

Ten Hag: 'We houden er rekening mee dat Kluivert niet bijtekent'

In het kader van de voorbereiding op het seizoen 2018/19 kon Ajax deze week al een nieuw gezicht op het trainingsveld begroeten. Hassane Bandé had het seizoen met zijn huidige club KV Mechelen al afgerond en trainde deze week mee met de Amsterdammers. 'Dat was mijn wens', vertelde Ten Hag donderdag op zijn wekelijkse perspraatje.

'Het is een heel frivool mannetje. Open en spontaan. Dat is mijn eerste indruk. Toen hun competitie erop zat, heb ik gelijk gevraagd om hem zo snel mogelijk te laten komen. Zo kan hij snel integreren bij Ajax maar ook in Nederland en kan hij wennen aan de taal bijvoorbeeld. Dat is winst ten opzichte van volgend seizoen', vindt de Ajax-coach.

Op de achtergrond is Ajax druk bezig met de komst van verdediger Lisandro Magallán en middenvelder Mathias Jensen, terwijl de komst van Bandé en Perr Schuurs al is afgerond. 'Welke spelers we gaan halen hangt ook af van wie er weggaan. We hebben wel een aantal lijnen uitgezet, maar de timing is ontzettend belangrijk.'

Eén van de spelers in de Ajax-selectie die op veel interesse kan rekenen is Justin Kluivert. De achttienjarige aanvaller beschikt over een contract tot medio 2019. Ajax zou hem graag langer binden, maar tot nu toe komen beide partijen er nog niet uit. 'We moeten er rekening mee houden dat hij niet gaat bijtekenen. Wij willen heel graag dat hij wél bijtekent, daar gaan we nu nog wel vanuit', vertelde Ten Hag.

'Hij ontwikkelt zich heel erg goed. We moeten ook niet vergeten dat hij nog A-junior is. Hij is nog zo jong, hij kan nog heel veel stappen maken. Nog meer rendement, meer doelpunten en assists. Ook in grote wedstrijden meer zijn stempel drukken. Zijn ongelooflijke potentieel is wel duidelijk geworden. Dat hij interessant is voor andere clubs is dus open deuren intrappen', aldus Ten Hag, die zondag de beschikking heeft over Kasper Dolberg. Het seizoen van Frenkie de Jong zit erop.

Zondag om 14.30 uur speelt Ajax een thuiswedstrijd tegen AZ. Bij een zege of gelijkspel is de tweede plaats veiliggesteld voor de Amsterdammers. Wint AZ, dan slinkt het gat naar twee punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Met Blind bezit de rvc bij Ajax eindelijk weer voetbalkennis'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.