Ten Hag vindt vertrek Kane jammer voor de Premier League

Reacties

Heeft Manchester United niet een kans laten liggen nu Tottenham Hotspur alsnog Harry Kane in deze transferperiode heeft laten gaan? Erik ten Hag ging vrijdagmiddag tijdens zijn persconferentie in op die vraag.

Ten Hag vindt vertrek Kane jammer voor de Premier League
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 0
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers

Zoals verwacht werd het onderwerp Kane aangesneden in de perszaal van United. Tottenham Hotspur heeft met Bayern München een akkoord bereikt over een transfer van de goalgetter die ook lang begeerd werd door United. Ten Hag wilde de indruk wekken niet te balen van het mislopen van Kane. Hij begon met het benadrukken hoe blij hij is met de komst van Rasmus Højlund als nieuwe spits.

'We hebben onze spits gekozen en we zijn erg blij met onze keuze', zei Ten Hag over de twintigjarige Deen die voor 75 miljoen euro is overgekomen van Atalanta Bergamo. Højlund heeft pas één seizoen in een topcompetitie achter de rug. Hij scoorde vorig seizoen negen keer in de Serie A. Toch is volgens Ten Hag al duidelijk dat hij een topper in wording is: 'Hij is een goede spits, een echte doelpuntenmaker en hij heeft alle kwaliteiten die je wilt zien bij een aanvaller.'

Uiteindelijk ging Ten Hag alsnog in op het vertrek van Kane: 'Het is een gemis voor de Premier League. We worden graag uitgedaagd en willen tegen de beste spelers spelen. Ik denk niet dat ik hier hoef te bespreken waarom United hem niet gehaald heeft. We zijn professionals en de processen binnen de club zijn erg zorgvuldig. We bestuderen alle opties en gaan niet over één nacht ijs. We zijn blij met de selectie zoals die nu is.'

United begint maandagavond aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Højlund is dan nog niet beschikbaar. De grote aankoop heeft langer de tijd nodig voor zijn herstel van een blessure.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.