Ten Hag verwacht meer doelpunten van 'goede speler' bij Manchester United

Reacties

Erik ten Hag is blij met de bijdrage die Anthony Martial tot dusver heeft geleverd in de voorbereiding. De aanvaller scoorde vrijdag in de slotfase van de eerste helft tegen Melbourne Victory en droeg daarmee bij aan de 1-4 zege van Manchester United. Hij kwam zaterdag ook al tot scoren tegen Liverpool (4-0).

Ten Hag verwacht meer doelpunten van 'goede speler' bij Manchester United
Melbourne Victory
Melbourne Victory
1 - 4
Manchester United
Manchester United

Martial werd in de eerste seizoenshelft van 2021/22 geveld door blessureleed en kwam slechts acht keer in actie in de Premier League, voordat hij in de winter werd verhuurd aan Sevilla. Voor die club bleef de teller steken op negen competitiewedstrijden, waarin hij niet scoorde. De voorbereiding onder Ten Hag biedt de Fransman een nieuwe kans om zich te bewijzen en die grijpt hij voorlopig aan.

'Ik ben ervan overtuigd dat hij nog beter kan terugkeren', zegt Ten Hag tegen clubkanaal MUTV na de oefenzege in Australië. 'Als hij de juiste focus en motivatie heeft, en hij werkt hard, dan volgen de doelpunten vanzelf, want hij is een goede speler. Het is aan hem.' Ten Hag vindt het ook belangrijk om een indruk te krijgen van spelers met minder ervaring, zoals Ethan Laird en Tahith Chong, die beiden meededen in de tweede helft.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dat is waarom we ze hebben meegenomen', legt de Nederlandse oefenmeester uit. 'Ik wil een indruk krijgen van al mijn spelers en wil ze de kans geven om te laten zien wat ze kunnen. We willen zien of ze hun bijdrage kunnen leveren aan Man United, of dat een verhuur misschien beter is. Er zijn ook andere opties. Het is goed dat we talenten hebben, maar we hebben versterking nodig.'

Blessures
Ten Hag kon in Melbourne niet beschikken over David de Gea en verdediger Raphaël Varane. De doelman en de verdediger hadden tegen Liverpool allebei nog een basisplek. De Gea viel in de tweede helft uit met een blessure, terwijl Varane fysiek klachten heeft. Volgens Ten Hag valt de schade mee. 'David viel uit tegen Liverpool, maar traint alweer mee. Daar zijn geen grote zorgen over. Raphaël heeft lichte klachten. Ik verwacht hem snel weer op het trainingsveld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.