Ten Hag vertelt hoe Pasveer zich ontwikkeld heeft bij Ajax

Reacties

Remko Pasveer heeft een bijzondere week achter de rug. De ervaren doelman onderscheidde zich in de duels met SC Heerenveen en Borussia Dortmund. Coach Erik ten Hag had vrijdag op zijn persconferentie mooie woorden over voor de Ajax-doelman.

Ten Hag vertelt hoe Pasveer zich ontwikkeld heeft bij Ajax
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
PSV
PSV

'Het is niet makkelijk als je op 37-jarige leeftijd binnenkomt om hier de stijl aan te nemen', begon Ten Hag. 'De potentie had hij, dat hadden wij al ingeschat. Die liet hij ook vanaf het begin zien, maar hij moest wel nog een aantal stappen maken. Hij heeft de afgelopen weken duidelijke progressie geboekt, daar zijn we hartstikke blij mee. Nu moet hij dat doorzetten', zei de Ajax-coach.

Ten Hag vond de goede reddingen van Pasveer tegen Dortmund geen incident. 'Die lijn zie je al een tijd, maar nu moet de bevestiging komen. Het één keer doen is één, maar hij moet het elke wedstrijd laten zien. Dat geldt voor iedereen: je bent zo goed als je laatste wedstrijd', aldus Ten Hag over Pasveer, die door de dopingschorsing van Andre Onana en de zware blessure van Maarten Stekelenburg al het hele seizoen onder de lat staat bij Ajax.

Welke stappen heeft Pasveer gemaakt in Amsterdam, werd Ten Hag vrijdag gevraagd. 'Het keepen bij ons vraagt een goede concentratie, omdat je weinig te doen krijgt. Het vraagt voetballend ook het een en ander, daar was hij al  erg goed in, dat was ook een van de redenen dat we hem gehaald hebben. Maar dat is natuurlijk niet het enige. Je wordt bij Ajax beoordeeld op dat ene momentje per wedstrijd, of soms zelfs per twee of drie wedstrijden. Dan moet je er staan.'

'Hartstikke mooi dat Remko zich zaterdag én dinsdag zo kon onderscheiden. Waar hij vooral hard aan gewerkt heeft is geduld hebben, omdat hij verdedigers voor zich heeft die agressief zijn en naar voren kunnen verdedigen en dingen kunnen herstellen', legt Ten Hag uit. De sterke optredens van Pasveer hebben de roep om Onana, die binnenkort weer inzetbaar is, enigszins doen verstommen.

'Daar heb ik het niet met Remko over gehad, want voor hem is dat niet belangrijk. Hij heeft al ons vertrouwen, dat hebben we uitgestraald en uitgesproken maar vooral ook laten zien. Ik had geen enkele bedenking. Die progressie maakt hij, hij laat gewoon zien dat hij voor Ajax een ontzettend waardevolle keeper is en dat hij het niveau heeft om hier te keepen', zei Ten Hag.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.