Ten Hag velt hard oordeel over basisspelers van Manchester United

Reacties

Erik ten Hag is zeer ontevreden over het optreden van Manchester United in de oefenwedstrijd tegen Cádiz. De trainer moest het stellen zonder zijn WK-gangers en zag dat hun vervangers 'stonden te slapen' in Estadio Nuevo Mirandilla.

Ten Hag velt hard oordeel over basisspelers van Manchester United
© MUTV
Cádiz
Cádiz
4 - 2
Manchester United
Manchester United

Met basisspelers als Victor Lindelöf, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Anthony Elanga, Donny van de Beek, Alejandro Garnacho en Anthony Martial keek Manchester United al binnen een kwartier aan tegen een 2-0 achterstand. 'Het is duidelijk dat we niet wakker waren. We stonden te slapen in de eerste vijftien minuten', zegt Ten Hag tegen MUTV.

'Zij waren dreigend in de omschakeling. Bij het tweede doelpunt waren we niet wakker, onze restverdediging was slecht. Zeker op het middenveld werden we eruit gelopen. Dat moet niet kunnen, dat is onacceptabel', vervolgt de Nederlandse trainer. 'Bij het eerste doelpunt, een standaardsituatie, was onze organisatie en discipline slecht. Dan krijg je een tegendoelpunt.'

'We kwamen daarna terug in de wedstrijd, maar konden niet voor de pauze gelijk maken', zegt Ten Hag, die tien wissels doorvoerde in de pauze en met name tieners binnen de lijnen bracht. 'Ze brachten energie. Ze rennen en vechten op het veld, maar niet altijd vanuit de juiste organisatie. Ze maken fouten en zijn niet gewend aan het spelen op dit niveau. Dit is een goede les voor ze: ze merken dat kleine fouten grote consequenties kunnen hebben.'

Een van de jonge invallers, de zeventienjarige Kobbie Mainoo, maakte na de pauze de 2-2. Uiteindelijk won Cádiz met 4-2. 'We zijn niet blij met deze wedstrijd. Natuurlijk heb je altijd wat positieve punten, zelfs als je verliest, maar er zijn vandaag meer negatieve punten', luidt het slotoordeel van Ten Hag. Zaterdag neemt zijn ploeg het op tegen Real Betis. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.