Ten Hag stelt tevreden vast: trainen bij OJC Rosmalen heeft Sancho goed gedaan

Reacties

Jadon Sancho vierde zijn rentree in de Premier League afgelopen woensdag met de gelijkmaker voor Manchester United tegen Leeds United (2-2). Volgens Erik ten Hag is het duidelijk dat het goed is geweest dat de aanvaller een tijdje buiten de selectie aan zijn terugkeer heeft gewerkt.

Ten Hag stelt tevreden vast: trainen bij OJC Rosmalen heeft Sancho goed gedaan
© Pro Shots

Sancho had te maken met mentale problemen en ontbrak daardoor een tijdje bij United. Hij ging ook niet mee met Engeland naar het WK en dook in november op in Noord-Brabant, waar hij op het veld van OJC Rosmalen aan de slag ging met door Ten Hag aanbevolen trainers. Woensdag speelde hij zijn eerste Premier League-wedstrijd sinds 22 oktober en wist hij dus direct weer te scoren.

'Hij wordt steeds sterker', merkt Ten Hag op in een interview met Sky Sports. 'Hij staat er duidelijk beter voor dan twee of drie maanden geleden. Ik denk dat het de juiste beslissing was voor hem om even afstand te nemen van het team. Jadon heeft hard aan zichzelf gewerkt en nu is hij terug.'

De volgende uitdaging voor Sancho is nu om zich terug in de basiself te knokken. De vleugelaanvaller heeft concurrentie van onder meer Antony, die afgelopen zomer voor maximaal honderd miljoen euro overkwam van Ajax. 'Zijn terugkeer zal stap voor stap gaan', zegt Ten Hag over Sancho. 'Nu komt hij van de bank af en ik hoop dat hij binnenkort de volgende stap kan zetten.'

Sancho (22) is bezig aan zijn tweede seizoen bij United, dat maximaal negentig miljoen euro betaalde aan Borussia Dortmund om de vleugelflitser binnen te halen. Het eerste seizoen van Sancho bij United viel echter behoorlijk tegen en ook dit seizoen waren er nog niet veel hoogtepunten. Onder Ten Hag deed de aanvaller tot dusver in zestien wedstrijden mee, waarin hij vier keer scoorde.

Zondag speelt United opnieuw tegen Leeds, dan op Elland Road. Vier dagen daarna wacht de Europa League-kraker tegen Barcelona in het Camp Nou.

Bekijk hier de goal die Jadon Sancho woensdag maakte tegen Leeds:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.