Ten Hag sluit dramatische week af met opsteker: Man Utd houdt stand op Anfield

Reacties

Manchester United heeft Liverpool het eerste puntenverlies van dit seizoen op Anfield bezorgd in de Premier League. De ploeg van manager Erik ten Hag hield zondag stand op bezoek bij de aartsrivaal, die de koppositie daardoor kwijt is aan Arsenal.

Ten Hag sluit dramatische week af met opsteker: Man Utd houdt stand op Anfield
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
0 - 0
Manchester United
Manchester United

Na drie nederlagen in de laatste vier duels, waaronder een uiterst pijnlijke op eigen veld tegen Bournemouth (0-3) en de uitschakeling in de Champions League, stond de druk er bij United flink op voor de topper tegen Liverpool. In aanloop naar de kraker op Anfield werd de 7-0 oorwassing van vorig seizoen in herinnering geroepen, maar negen maanden na die pijnlijke afstraffing had de ploeg van Ten Hag de zaken in defensief opzicht dit keer een stuk beter voor elkaar.

Bij afwezigheid van de al langer geblesseerde Lisandro Martínez en de tegen Bayern geblesseerd uitgevallen Harry Maguire was het Raphaël Varane die zijn ploeg bij de hand nam. De Franse routinier was zijn basisplaats dit seizoen kwijtgeraakt, maar maakte grote indruk tijdens zijn eerste wedstrijd als basisspeler in de Premier League sinds eind september. En als Liverpool er wel doorheen kwam, stond de veelvuldig bekritiseerde Andre Onana op zijn post.

Onana werd gehaald als opvolger van de transfervrij vertrokken David de Gea, maar stond met enkele fouten al aan de basis van een aantal tegengoals. Zondag onderscheidde de voormalig keeper van Ajax zich in positieve zin door Virgil van Dijk bij de grootste kans voor Liverpool in de eerste helft van scoren te houden (foto). De Kameroener keerde een kopbal van de aanvoerder van The Reds met een uitgestrekte arm. Ook een schot van Mohamed Salah was een prooi voor hem.

© Pro Shots

United mocht de gevreesde voorhoede van Liverpool dan in toom houden, zelf creëerde het ook bar weinig. Twee ongevaarlijke schoten van Antony en Alejandro Garnacho in de openingsfase waren de enige wapenfeiten van de eerste helft. De opnieuw gepasseerde Marcus Rashford zag vanaf de bank hoe zijn ploeg zonder de geschorste aanvoerder Bruno Fernandes in het vervolg nauwelijks voor gevaar zorgde in de jacht op de eerste treffer sinds 6 december (2-1 tegen Chelsea).

Pas halverwege de tweede helft moest Alisson voor het eerst ingrijpen, toen Rasmus Højlund voor hem opdook na een van de weinige geslaagde combinaties. De Deense spits kreeg de bal in twee instanties echter niet langs de doelman van Liverpool, dat met Cody Gakpo als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Ryan Gravenberch ook na rust het overwicht had. Tot echt grote kansen leidde dat niet, al schoot Trent Alexander-Arnold wel rakelings naast van buiten de zestien.

In de slotfase kwam United goed weg toen Luis Díaz en Darwin Núñez elkaar in de weg liepen bij een kansrijke situatie en Ibrahima Konaté recht op Onana af schoot. Liverpool zette aan voor een slotoffensief, maar ook dat overleefde de ploeg van Ten Hag ondanks een late rode kaart voor Diogo Dalot. De Portugese back kreeg in korte tijd twee keer geel omdat hij protesteerde. Het eerste gelijkspel van dit seizoen zal voor Ten Hag voelen als een morele overwinning.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
37
27
5
5
89-28
+61
86
2
Manchester City
36
26
7
3
91-33
+58
85
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
36
19
6
11
71-59
+12
63
6
Newcastle United
36
17
6
13
79-57
+22
57
7
Chelsea
36
16
9
11
73-61
+12
57
8
Manchester United
36
16
6
14
52-56
-4
54
* Actueel tot en met 13 mei 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.