Ten Hag over aangifte Berghuis: 'Ergens moet je de grens trekken'

Reacties

Erik ten Hag probeert samen met anderen binnen de club Steven Berghuis zo goed mogelijk te steunen met het omgaan met de onrust die ontstaan is na zijn veelbesproken overstap. De Ajax-coach zegt dat hij en Berghuis niet verrast zijn door de ontwikkelingen.

Ten Hag over aangifte Berghuis: 'Ergens moet je de grens trekken'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
5 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Berghuis heeft aangifte gedaan van een serie bedreigingen, zo werd deze week bekend. De transfer van de aanvaller van Feyenoord naar Ajax deed veel stof opwaaien en leidde tot woedende reacties bij de aanhang van Feyenoord.

Ten Hag werd vrijdag tijdens zijn persconferentie gevraagd naar de kwestie en zei: 'Het speelt natuurlijk al een hele tijd. Bij zijn overgang heb ik dit thema al besproken. Dan weet je nog niet in welke mate, in welke hoedanigheid en met welke heftigheid dit gaat plaatsvinden. We waren er op voorbereid. Van begin af aan was Steven zich daar bewust van en wij helpen en steunen hem waar we kunnen.'

De Ajax-coach zegt dat er het besef is dat de aangifte ook weer reacties oproept, maar voegt toe: 'Ergens moet je de grens trekken. Je weet dat de overgang emoties met zich mee brengt. Hij is voor deze uitdaging gegaan omdat hij het maximale uit zijn carrière wil halen. Hij kiest voor, in zijn ogen, een omgeving waarin hij succesvoller kan zijn en het maximale uit zijn carrière kan halen.'

Ten Hag liet doorschemeren dat Berghuis zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NEC zeer waarschijnlijk gewoon gaat starten. De bedreigingen zijn vanzelfsprekend heftig, maar kwamen niet uit de lucht vallen voor Berghuis, zo legde Ten Hag uit. 'Thuis hebben ze dat thema natuurlijk ook besproken. Zo'n stap maak je weloverwogen. Dit is aan de orde geweest in onze gesprekken, in zijn privé-omgeving is het ook besproken', vertelde de coach.

Ten Hag voegde even later nog toe dat hij heel veel bewondering heeft voor het feit dat Berghuis aangifte heeft gedaan. 'Zeker in dit land, waar de tolerantiegraad heel erg hoog is. We moeten alles maar accepteren. Maar er zitten grenzen aan. Hij toont persoonlijkheid door aangifte te doen. Iedereen zou hem daarin moeten steunen. Dit is niet normaal', aldus Ten Hag, die er alle vertrouwen in heeft dat Berghuis zich kan focussen op het sportieve. Daarom wil de Ajax-coach hem niet in bescherming nemen door hem niet te laten spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.