Ten Hag: 'Natuurlijk gaat Berghuis mee als er publiek is bij Feyenoord-Ajax'

Reacties

Ajax wacht over twee weken de volgende topper in de Eredivisie. De Amsterdammers gaan dan op bezoek bij Feyenoord. Trainer Erik ten Hag kijkt uit naar de wedstrijd tegen de Rotterdammers, die maar één verliespunt minder hebben dan zijn ploeg.

Ten Hag: 'Natuurlijk gaat Berghuis mee als er publiek is bij Feyenoord-Ajax'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 2
Ajax
Ajax

'Ik had wel verwacht dat Feyenoord ons tot nu toe kon bijbenen. Dat deden ze vorig jaar ook', zei Ten Hag in een gesprek met de clubwatchers van Ajax. 'Ze hebben op de juiste posities de juiste spelers gehaald. Ik vind dat de technisch directeur van Feyenoord een heel goede selectie heeft samengesteld voor een goede trainer. Dan krijg je dit. Ik kijk ernaar uit om over twee weken de degens met Feyenoord te kruisen.'

Op papier mag er publiek aanwezig zijn in De Kuip doordat de huidige maatregelen na 18 december aflopen, al is de kans aannemelijk dat die verlengd worden. Mochten er Feyenoord-fans aanwezig zijn, dan hoeft Steven Berghuis na zijn beladen transfer van afgelopen zomer niet te wachten op een warm ontvangst. De aanvaller gaat hoe dan ook mee naar Rotterdam.

'Natuurlijk gaat Berghuis mee als daar publiek bij is', vervolgde Ten Hag. 'Kom op, waarom zouden we dat niet doen? Bang? Als zijn veiligheid niet gewaarborgd kan worden, moeten we helemaal niet gaan. Er zijn strategieën om je tegen vijandigheid, zoals in Dortmund, te wapenen. Het is Feyenoord-Ajax, dus het is ook op heel Ajax gericht. Het gaat erom hoe wij daar als team, en Steven zelf, mee omgaan.'

Lees op VI PRO het hele interview met Erik ten Hag, die in een monoloog ingaat op elf thema's. Onder andere de titelstrijd, de groeimogelijkheden van Ajax en individuele spelers komen voorbij.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.