Definitief: stadions blijven langer leeg, Klassieker mét publiek

Reacties

Publiek blijft ook de komende drie weken niet welkom bij voetbalwedstrijden. Dat heeft het demissionaire kabinet vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie over de coronasituatie.

Definitief: stadions blijven langer leeg, Klassieker mét publiek
© Pro Shots

Op 12 november kondigden premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge aan dat voetbalwedstrijden konden doorgaan, maar dat de stadions drie weken gesloten moesten blijven. Door de oplopende besmettingen voelt het kabinet zich nu genoodzaakt die periode met nog eens drie weken, tot en met 18 december, te verlengen.

Dat betekent dat Feyenoord, Ajax, AZ en Vitesse het in de laatste groepswedstrijd in Europees verband zonder vocale steun moeten doen. Feyenoord treft Maccabi Haifa, Ajax ontvangt Sporting Portugal, AZ ontmoet Randers FC en voor Vitesse staat er nog een duel met NS Mura op het programma.

Omdat de maatregel geldt tot en met 18 december, kan de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op 19 december wel met supporters worden afgewerkt. Onder voorbehoud, want op dinsdag 14 december zal het kabinet de situatie bij een 'weegmoment' opnieuw beoordelen.

Steunpakketten
Rutte kondigde vrijdag aan dat de steunpakketten worden 'verlengd of opnieuw geactiveerd': 'Dat moet ruimhartig en zo praktisch mogelijk. Daarover zijn we in gesprek met de werkgevers en de vakbonden.' Het gaat volgens Rutte daarbij om horeca, cultuur, evenementen en de sportsector, waaronder dus het profvoetbal. Vorige week maakte het kabinet reeds bekend de gederfde inkomsten van profclubs te zullen compenseren. Daartoe is een speciaal fonds opgezet.

De maatregelen raken ook het amateurvoetbal. Lees daarvoor het artikel hieronder.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.