Ten Hag legt uit waarom hij Labyad toch laat invallen

Reacties

Erik ten Hag ziet geen redenen om Zakaria Labyad niet in te brengen bij Ajax. De middenvelder annex aanvaller is verdachte in een mishandelingszaak, maar de coach van de Amsterdammers kijkt louter naar de sportieve gronden. Zondag mocht Labyad invallen tijdens de ruime zege bij RKC Waalwijk (0-5).

Ten Hag legt uit waarom hij Labyad toch laat invallen
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 5
Ajax
Ajax

Tijdens de persconferentie kreeg Ten Hag vragen over het inbrengen van Labyad, die over een aflopend contract beschikt. De coach legde uit waarom hij Labyad bracht. 'Omdat hij in onze kleedkamer zit en goed traint. Hij werkt hard en is belangrijk voor de groep. Hij speelt altijd zijn rol, ook op de training. En hij kan een goal maken, dat zie je aan die bal op de lat', zo verwees hij naar een omhaal in de slotfase.

'Dat heeft er bij ons aan ontbroken tegen Heracles en Go Ahead (beide duels eindigden in 0-0, red.). Als we wisselden, gebeurde er te weinig', vervolgde Ten Hag. 'En hij is wel zo'n type dat altijd uit het niets een goal kan maken. Of met een vrije trap, of met een goed schot of door een aandeel te hebben met een genomen corner. Hij heeft ook een heel goed gevoel voor het positioneren in het zestienmetergebied.'

Ten Hag laat zijn keuze dus niet beïnvloeden door de zaak waar Labyad betrokken bij raakte. Labyad blijft dus ook in beeld. 'Ja, zolang hij onschuldig is. Ik vind die zaken ook onvergelijkbaar', doelde Ten Hag desgevraagd op de situatie van Quincy Promes.

Spijt heeft de Ajax-trainer niet dat hij de inmiddels voor Spartak Moskou uitkomende Oranje-international aan het einde van zijn periode bij Ajax ook liet spelen terwijl hij betrokken was bij een misdrijf. Afgelopen week maakte het Openbaar Ministerie bekend Promes te vervolgen voor poging tot doodslag en zware mishandeling bij een steekincident dat dateert uit juli 2020. Zijn neef was destijds het slachtoffer. 'Zeker niet, want in Nederland ben je onschuldig tot het tegendeel is bewezen.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.