Ten Hag laat Malacia en Weghorst buiten de basis in FA Cup-finale

Reacties

Tyrell Malacia en Wout Weghorst zijn reserve bij Manchester United in de FA Cup-finale tegen Manchester City. Manager Erik ten Hag houdt vast aan een formatie met Marcus Rashford als spits.

Ten Hag laat Malacia en Weghorst buiten de basis in FA Cup-finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Manchester United
Manchester United

Ten Hag kiest voor de finale voor meer zekerheid op het middenveld. Bruno Fernandes zal zeer waarschijnlijk als verkapte buitenspeler spelen. Op het middenveld krijgen Casemiro en Christian Eriksen steun van Fred.

De keuze voor Fred gaat indirect ten koste van Alejandro Garnacho. Hij leek zich te kunnen verheugen op een basisplaats. Ten Hag kon door een hamstringblessure namelijk geen beroep doen op Anthony Martial, terwijl het herstel van Antony niet zo spoedig is verlopen als gehoopt. De Braziliaanse rechtsbuiten zit ook niet op de bank. Jadon Sancho is op papier de enige echte buitenspeler. Hij krijgt de voorkeur boven Garnacho en moet spits Rashford gaan ondersteunen.

Rechts in de defensie keert Aaron Wan-Bissaka terug in de basis, hij kreeg net als Raphaël Varane en Luke Shaw vorig weekend rust in de thuiswedstrijd tegen Fulham. Shaw krijgt nu links in de verdediging zoals verwacht de voorkeur boven Malacia. Bij afwezigheid van de geblesseerde Lisandro Martínez zal Victor Lindelöf centraal achterin aan de zijde van Varane spelen.

De FA Cup-finale is het slotstuk van het Engelse voetbalseizoen. Op Wembley hoopt Ten Hag ten koste van City zijn tweede prijs te pakken in zijn debuutseizoen als coach van United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.