Ten Hag komt met eerste hoopvolle bericht over geblesseerde Antony

Reacties

Ajax verloor dinsdagavond niet alleen een voorsprong tegen Atalanta Bergamo, in de slotfase ging ook Antony van het veld na een zware charge van invaller Ruslan Malinovskiy, die geel kreeg voor zijn actie. Ajax-trainer Erik ten Hag gaf op de afsluitende persconferentie in Bergamo een hoopvolle boodschap af.

Ten Hag komt met eerste hoopvolle bericht over geblesseerde Antony
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
2 - 2
Ajax
Ajax

Antony ging met een harde schreeuw – extra goed te horen zonder supporters op de tribune – naar de grond en kon dus niet zelfstandig van het veld. Ajax zag vorige week in de Champions League-ontmoeting met Liverpool (0-1 verlies) ook al aanwinst Mohammed Kudus uitvallen met een zware blessure, maar bij Antony lijkt dit niet aan de orde. 'Hoewel het een ernstige overtreding was en de nopafdrukken aan de zijkant van zijn been staan', aldus Ten Hag.

De coach van Ajax bleef na het resultaat achter met dubbele gevoelens. 'Een gelijkspel tegen Atalanta is geen negatief resultaat, maar we moeten er meer uithalen als we op een 0-2 voorsprong komen. Maar als je zo speelt, win je geen wedstrijden', was het duidelijke commentaar van Ten Hag. 'Als ik de afgelopen twee wedstrijden (in de Champions League, red.) samenvat, doen we onszelf tekort. Na twee wedstrijden hebben we één punt, we hadden er meer moeten hebben.'

De waardering voor de tegenstander is er bij Ten Hag, maar desondanks had er volgens hem overduidelijk meer ingezeten. 'Het was een intensieve wedstrijd, waarin het niet makkelijk was om tegen een tegenstander als Atalanta te spelen. Pas later in de wedstrijd kregen we de controle en hadden we zelfs op een 0-3 voorsprong kunnen komen. We hadden het simpeler moeten houden en slimmer moeten uitspelen', doelde Ten Hag op de tweede helft, waarin Ajax de zege uit handen gaf.

Voor Ajax breekt nu een belangrijke fase aan, de komende twee duels in de groepsfase van de Champions League zijn tegen het nog puntloze FC Midtjylland uit Denemarken. Op 3 november speelt Ajax eerst uit, eind november volgt de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep D UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
4
1
1
10-3
+7
13
2
Atalanta Bergamo
6
3
2
1
10-8
+2
11
3
Ajax
6
2
1
3
7-7
0
7
4
FC Midtjylland
6
0
2
4
4-13
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.