Ten Hag kiest ook in topper voor Álvarez, defensie flink gewijzigd

Reacties

Edson Álvarez krijgt ook op bezoek bij AZ een basisplek bij Ajax. De Mexicaanse middenvelder kreeg donderdag nog complimenten voor de manier waarop hij zijn rol tegen Willem II (3-1 zege) invulde. Lisandro Martínez is bij Ajax de vervanger van Nicolás Tagliafico. Dusan Tadic, Perr Schuurs en Devyne Rensch starten eveneens in de basis.

Ten Hag kiest ook in topper voor Álvarez, defensie flink gewijzigd
AZ
AZ
0 - 3
Ajax
Ajax

Ten opzichte van donderdag is de defensie van de Amsterdammers dus op liefst drie plekken veranderd. Tagliafico moest tegen Willem II in de tweede helft het strijdtoneel verlaten omdat een flink ei onder zijn oog zijn zicht beperkte. Vrijdag bleek al dat die klachten hem zondag aan de kant zouden houden.

Ook Jurriën Timber viel donderdag uit, maar die blessure viel mee. Toch moet hij het ten faveure van Schuurs doen met een plek op de bank. Noussair Mazraoui is niet van de partij, hij wordt op rechtsback vervangen door Rensch.

Op het middenveld is Davy Klaassen opnieuw verkozen als nummer 10. Naast vaste waarde Ryan Gravenberch moet Álvarez opnieuw het 'slot op de deur van het middenveld' vormen. Quincy Promes zit op de bank.

In de voorhoede keert Tadic terug. De Serviër imponeerde tegen Willem II met zijn invalbeurt na rust, maar mag nu weer vanaf de aftrap starten. Dat geldt ook voor Sébastien Haller en Antony.

Lees hier de opstelling van AZ. 

De opstelling van Ajax:
Onana; Rensch, Schuurs, Blind, Martinez; Álvarez, Gravenberch, Klaassen; Antony, Haller, Tadic

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Álvarez op 6, Klaassen op 10: Ten Hag is zeer enthousiast
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.