Ten Hag kan belletje verwachten: 'Hij moet zeggen met wie hij wil werken'

Reacties

Ralf Rangnick en Erik ten Hag gaan na afloop van het seizoen zo snel mogelijk (virtueel) met elkaar om tafel om de transferplannen van Manchester United te bespreken. Dat zei de interim-manager van The Mancunians vrijdag op de persconferentie, daags voor het uitduel met Brighton & Hove Albion.

Ten Hag kan belletje verwachten: 'Hij moet zeggen met wie hij wil werken'
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
4 - 0
Manchester United
Manchester United

'We gaan aan het eind van het seizoen zeker praten. Erik en ik willen onze volledige focus houden op de resterende wedstrijden. Hij heeft nog twee duels te gaan en zal er alles aan doen om de titel te winnen in Nederland. Na het seizoen gaan we over alles praten, dat hebben we afgesproken', aldus Rangnick.

Ten Hag zal knopen moeten doorhakken over de selectie, aldus Rangnick: 'Er zullen de nodige veranderingen komen. Een paar contracten lopen af. Er zullen nieuwe spelers komen en er zullen spelers met langetermijncontracten blijven. Het is iets wat besproken moet worden met de directie. Erik moet zeggen met welke spelers hij wil werken.'

Jesse Lingard
Jesse Lingard zal in ieder geval geen deel meer uitmaken van de selectie. Hij vertrekt transfervrij. Hij kreeg onlangs ook al geen speeltijd meer in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Brentford. Lingards broer, Louie Scott Lingard, haalde vervolgens via Instagram uit naar Manchester United.

Rangnick werd op de persconferentie opnieuw bevraagd over de situatie-Lingard: 'Ten eerste heeft hij de laatste weken onder mijn bewind vaker gespeeld dan hij gewend is. Ten tweede vroeg hij mij, op de wedstrijddag, om hem buiten de selectie tegen Chelsea te laten om familieredenen. Ik kon maar drie keer wisselen en moest dus kiezen tussen Edinson Cavani, Lingard en de jonge Alejandro Garnacho. Ik besloot Edinson te brengen.'

'Als ik niemand had laten invallen, dan had iemand misschien gevraagd of het niet stijlloos is om Cavani of Garnacho niet in te brengen. Na twee wissels moet je een beslissing nemen die niet door iedereen leuk gevonden zal worden', aldus de Duitser.

Via via hoorde Rangnick over de klachten van Lingards broer: 'Eerlijk gezegd lees ik niet veel. Ik heb de laatste zes maanden geen tijd gehad om te lezen. Ik zit ook niet op Instagram of op Facebook. Mijn focus is het ontwikkelen van het team. Tegenwoordig schrijft iedereen wel wat op social media. Je moet je daar niet te veel van aantrekken, tenzij het de speler zelf is. Dat is een ander verhaal.'

Rangnick kan tegen Brighton weer beschikken over Harry Maguire. De aanvoerder is hersteld van zijn knieblessure. Marcus Rashford kan vanwege bronchitis niet meedoen, terwijl Eric Bailly nog een vraagteken is.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
5
Arsenal
38
22
3
13
61-48
+13
69
6
Manchester United
38
16
10
12
57-57
0
58
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.