Ten Hag in topvier: bestrafte Rashford blijkt reddende engel

Manchester United heeft zich bij de topvier van de Premier League gevoegd. De ploeg van Erik ten Hag won dankzij een doelpunt van invaller Marcus Rashford met 0-1 van Wolverhampton Wanderers. Manchester United is slechts een punt verwijderd van nummer drie Newcastle United. Donny van de Beek deed tien minuten mee als invaller.

Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Manchester United

Verrassenderwijs begon Rashford op de bank: de aanvaller werd door Ten Hag bestraft vanwege het overtreden van interne regels, al maakte de trainer niet duidelijk waar Rashford zich schuldig aan heeft gemaakt. Aan het begin van de tweede helft kwam hij toch binnen de ploeg. Daarmee is ook veel gezegd over het verloop van de eerste 45 minuten, waarin Manchester United slechts enkele kansen kreeg om te scoren.

Voorafgaand aan het duel werd een eerbetoon gehouden voor Pelé. Antony droeg een speciaal ondershirt met de tekst: rust in vrede, Pelé.

Verreweg de grootste mogelijkheid was na een kwartier voor Alejandro Garnacho. De vervanger van Rashford reageerde attent op een achteloze, te korte terugspeelbal van Nélson Semedo op doelman José Sá. Garnacho verscheen oog in oog met de keeper, die met zijn voet redding bracht op het schot. Eerder in de wedstrijd belandde een van richting veranderde kopbal van Casemiro al over het doel.

Antony had het vizier de gehele wedstrijd niet op scherp staan. Zijn beste kans kreeg hij acht minuten voor de rust, toen Antony vrij stond in het strafschopgebied na een voorzet van Tyrell Malacia vanaf de achterlijn. De kopbal van de Braziliaan was niet krachtig genoeg. In de blessuretijd van de eerste helft ontstond een nog grotere kopkans voor Antony, maar die situatie was ongeldig vanwege buitenspel.

Dertien minuten na de pauze moest David de Gea handelend optreden na een harde vrije trap van Neves. Het was een van de weinige momenten waarop De Gea zich kon laten zien. Voor Wolverhampton zou 0-0 geen slecht resultaat zijn, maar Manchester United aasde op meer. Uitgerekend Rashford brak de ban. De invaller combineerde aan de linkerkant van het strafschopgebied met Bruno Fernandes, troefde verdediger Jonny af in een fysiek duel en plaatste de bal in de linkerhoek.

Rashford bereikte daardoor een bijzondere mijlpaal: hij was direct betrokken bij 100 competitiedoelpunten van Manchester United (65 treffers, 35 assists). Even later leek nummer 101 te volgen, maar een tweede doelpunt van Rashford werd afgekeurd. Hij werkte de bal met wat fortuin binnen in een rebound en gebruikte daarbij zijn arm. Wolverhampton opende in de slotfase de jacht op de gelijkmaker en stelde De Gea diep in de blessuretijd op proef. De Spanjaard reageerde alert op een kopbal van Raúl Jiménez na een corner, waarmee hij de punten veiligstelde.

Bekijk hier het winnende doelpunt van Marcus Rashford.