Ten Hag gelukkig met hereniging 'gouden trio': 'Christian is een natuurtalent'

Reacties

Dankzij de onverwachte basisrentree van Christian Eriksen bij Manchester United kon manager Erik ten Hag zondag tegen Nottingham Forest weer een beroep doen op zijn 'gouden trio'.

Ten Hag gelukkig met hereniging 'gouden trio': 'Christian is een natuurtalent'
© Pro Shots
Nottingham Forest
Nottingham Forest
0 - 2
Manchester United
Manchester United

Eriksen kreeg een basisplaats omdat Bayern München-huurling Marcel Sabitzer niet fit genoeg bleek om in actie te komen tegen Forest. Voor de Deen was het zijn eerste basisplaats sinds eind januari, toen hij een enkelblessure opliep. Tegen Everton (2-0) en Sevilla (2-2) kwam Eriksen nog als invaller in het veld.

Natuurtalent
De ex-Ajacied vormde weer eens een middenveld met Casemiro en Bruno Fernandes en die combinatie blijkt goud waard voor Ten Hag. Manchester United won vijftien van de zeventien duels waarin Eriksen, Casemiro en Fernandes gezamenlijk aan de aftrap stonden. Twee keer speelde United gelijk met het 'gouden trio'.

Ten Hag is gelukkig met de rentree van Eriksen. 'Christian is een natuurtalent. Hij laat alles er simpel en soepel uitzien. Christian heeft zoveel vaardigheden en spelintelligentie. Nee, hij zou niet zijn gestart als Marcel niet geblesseerd zou zijn. Maar als Christian erin komt, is dat zeker niet nadelig voor het team', aldus de Nederlandse manager.

Ziekenboeg
Ten Hag zag Casemiro terugkeren van een schorsing in de Premier League, maar mist Fernandes door een schorsing tijdens de Europa League-return tegen Sevilla (donderdag). Onder anderen Raphaël Varane, Lisandro Martínez, Tyrell Malacia, Luke Shaw en Marcus Rashford verblijven momenteel in de ziekenboeg bij United, dat zondag de halve finale van de FA Cup speelt tegen Brighton & Hove Albion.

'De zaken kunnen snel veranderen', wijst Ten Hag op de beschikbaarheid van zijn spelers. 'Vorige week hadden we negen topfitte verdedigers, nu vier. We zijn een van de weinige teams in Europa die nu nog op drie fronten actief is. We hebben tegen Forest laten zien dat we met de beschikbare spelers heel goed kunnen presteren.'

Uitzonderlijke spelers
Eriksen was wat verrast door zijn basisplaats na twee invalbeurten sinds zijn herstel. 'De aanloop naar de wedstrijd was voor mij anders dan normaal. Ik kreeg vlak voor de aftrap te horen dat ik toch zou starten. Ik vond het vervelend voor Marcel, maar ik was voor mezelf blij dat ik weer kon starten. Ik heb een goede band met Casemiro en Fernandes, twee uitzonderlijke spelers. Ze weten hoe ze moeten bewegen en hoe ze bal moeten verplaatsen. Voor mij is het daardoor ook makkelijker om weer mee te draaien in het team.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.