'Ten Hag gaat weer voor oude bekende: bod op voormalig FC Twente-ster'

Reacties

Manchester United probeert zich te versterken met Marko Arnautovic. The Athletic en de doorgaans goed ingevoerde journalist Gianluca Di Marzio maken zondagmiddag allebei melding van een officieel bod vanuit Manchester op de aanvaller van Bologna.

'Ten Hag gaat weer voor oude bekende: bod op voormalig FC Twente-ster'
© Pro Shots

Het zou gaan om een bod van acht miljoen euro dat via sportieve bonussen kan oplopen tot negen miljoen. Engelse media weten nog niet hoe Bologna daarop heeft gereageerd, maar volgens Di Marzio is het bod afgewezen. Mogelijk keert Manchester United terug met een hoger bedrag, want Erik ten Hag wil de 33-jarige Oostenrijker graag hebben.

© Pro Shots

De trainer kent Arnautovic nog van hun gezamenlijke periode bij FC Twente. Tussen 2007 en 2009 was de Nederlander actief als assistent-trainer in Enschede en behoorde Arnautovic tot de smaakmakers van de ploeg. Steve McClaren, de huidige assistent van Ten Hag, was tussen 2008 en 2010 de hoofdtrainer van Twente en werkte toen ook samen met Arnautovic.

In de zomer van 2010 stapte de aanvaller op huurbasis over naar Internazionale. Zijn eerste en enige seizoen in Milaan liep uit op een teleurstelling: hij speelde slechts drie duels en werd vervolgens door Twente verkocht aan Werder Bremen. Via Stoke City, West Ham United en Shanghai SIPG kwam Arnautovic een jaar geleden terecht bij Bologna, waarvoor hij afgelopen seizoen 15 keer scoorde in 34 officiële duels.

Arnautovic zou Ten Hag van meer opties kunnen voorzien in de voorhoede. De routinier is inzetbaar op alle posities in de voorste linie. Als spits zou hij kunnen fungeren als back-up van Cristiano Ronaldo en Anthony Martial. Mede omdat Ronaldo aast op een vertrek, is het voor Ten Hag belangrijk zich te oriënteren op een offensieve versterking.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.