Ten Hag enthousiast over debutant: 'Ik zie toekomst in hem'

Reacties

Facundo Pellistri moest er ruim twee jaar op wachten, maar maakte dinsdagavond dan eindelijk zijn debuut voor Manchester United. Erik ten Hag zegt het te zien zitten in de Uruguayaan.

Ten Hag enthousiast over debutant: 'Ik zie toekomst in hem'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Charlton Athletic
Charlton Athletic

De inmiddels 21-jarige Pellistri kwam in oktober van 2020 over van Peñarol en werd twee keer verhuurd aan het Spaanse Alavés. In de afgelopen zomer keerde de aanvaller terug naar United, waar Ten Hag dinsdag voor het eerst een beroep op hem deed. In de bekerwedstrijd tegen Charlton Athletic mocht de Uruguayaan kort voor tijd zijn langverwachte debuut maken.

Pellistri kwam in de ploeg toen er nog maar zes minuten plus blessuretijd te spelen waren. Toch was hij nog goed voor een assist op Marcus Rashford. United won uiteindelijk met 3-0 en Ten Hag was na afloop positief gestemd over Pellistri. 'Ik zie toekomst in hem. Hij doet het erg goed', aldus de manager. Hij kreeg de vraag of Pellistri deze maand opnieuw verhuurd zal gaan worden. 'We zullen bekijken wat het beste is voor hem', hield Ten Hag zijn kaarten tegen de borst.

Ondanks het gebrek aan speelminuten bij United ging Pellistri met Uruguay naar het WK in Qatar, waar hij in alle drie de groepswedstrijden meedeed. 'Hij maakt een goede ontwikkeling door', aldus Ten Hag. 'Laatst, in een oefenwedstrijd tegen Everton, was ik ook al heel tevreden over hem. Ik was ook blij met wat ik van hem heb gezien op het WK. Hij maakt goede stappen.'

'Nu heeft hij mogen invallen en had hij direct impact', besloot Ten Hag. 'Dat is de volgende stap voor hem. Ik zeg: goed gedaan, en nu door blijven gaan.' Naast Pellistri liet Ten Hag dinsdag ook de zeventienjarige middenvelder Kobbie Mainoo debuteren: hij had tegen Charlton zelfs een basisplaats. 

Bekijk hier de samenvatting van het duel:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.