Ten Hag dreigt derde speler te moeten missen tijdens Afrika Cup

Reacties

Erik ten Hag dreigt een derde speler te moeten missen tijdens de Afrika Cup. Het is aannemelijk dat Manchester United naast Andre Onana (Kameroen) en Sofyan Amrabat (Marokko) ook tijdelijk geen beroep kan doen op Aaron Wan-Bissaka.

Ten Hag dreigt derde speler te moeten missen tijdens Afrika Cup

Wan-Bissaka heeft namelijk een uitnodiging ontvangen van DR Congo. Het Afrikaanse land hoopt de 25-jarige rechtsback volgens The Athletic te overtuigen van een interlandswitch. Wan-Bissaka is geboren in Engeland, maar heeft Congolese roots. Omdat hij niet verder kwam dan Engeland Onder-20 en Onder-21, behoort een overstap tot de mogelijkheden.

Overigens riep bondscoach Gareth Southgate Wan-Bissaka vier jaar geleden op voor de Engelse ploeg, maar toen moest de verdediger vanwege een rugblessure afhaken. Een volgende invitatie bleef uit, waardoor DR Congo goede hoop heeft. Het land komt begin volgend jaar uit op de Afrika Cup, die van 13 januari tot 11 februari wordt gehouden.

Hoofdbrekens voor Ten Hag
Voor Ten Hag zou een interlandswitch van Wan-Bissaka slecht nieuws betekenen. De kans is groot dat de Nederlander ook Amrabat en Onana moet afstaan. Wan-Bissaka is geen vaste kracht op Old Trafford. De verdediger, die dit seizoen zes Premier League-wedstrijden speelde, loopt komende zomer uit zijn contract. United beschikt over een eenzijdige optie heeft om de verbintenis met een jaar te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.