Ten Hag complimenteus over Ajax én eigen wissel

Ajax speelde op bezoek bij FC Groningen niet goed, maar houdt dankzij een 1-2 overwinning toch een klein beetje hoop op de landstitel. Coach Erik ten Hag was na afloop opvallend positief over zijn ploeg, én over een eigen wissel.

Ten Hag zei voor de camera van FOX Sports dat hij 'heel blij was' met de zege in het hoge noorden. 'Ik had vooraf al tegen de spelers gezegd: "vind een weg om te winnen". En dat hebben ze gedaan', sprak de oefenmeester. 'Ik wist al dat dit een heel lastige wedstrijd zou gaan worden. Er zijn zoveel spelers onderweg geweest (voor interlands, red.), dan zie je heel vaak dat de eerste wedstrijd hierna moeizaam verloopt. Dat was ook bij ons zo.'

'Natuurlijk weten wij ook dat we zeker in de eerste helft aan de bal heel matig waren', vervolgde Ten Hag. 'We kwamen heel moeilijk onder de druk van Groningen uit, iets wat we normaal gesproken wel goed kunnen. We moesten blij zijn dat we bij rust maar met 1-0 achter stonden. Na de rust werd het wel beter, al ging het nog steeds moeizaam, maar toen hebben we de wedstrijd wel gekeerd.'

Volgens Ten Hag was de wissel Siem de Jong voor Lasse Schöne daar erg belangrijk in. 'We moesten druk op de opbouw van Groningen krijgen en dat hebben we daarmee bewerkstelligd. Hakim Ziyech en David Neres gingen ook anders spelen en je zag dat Groningen daar erg veel moeite mee had. Dus dat was denk ik een heel goede wissel en daarmee kantelde de wedstrijd ook.'

Ten Hag zag Ajax met Siem de Jong in de ploeg meer kansen krijgen: 'We kregen Groningen onder druk en grip op de wedstrijd. We hebben het gekanteld en dat is een groot compliment richting de ploeg.' Volgende week speelt Ajax thuis tegen Heracles Almelo; daarna wacht de uitwedstrijd tegen PSV.