Ten Hag benoemt de 'harde waarheid' na Europese afgang van United

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag was bijzonder teleurgesteld over het optreden van zijn team in de kwartfinale van de Europa League tegen Sevilla. De Nederlander beleefde een pijnlijke avond tegen de Europa League-specialist.

Ten Hag benoemt de 'harde waarheid' na Europese afgang van United
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
3 - 0
Manchester United
Manchester United

'Wanneer je zulke fouten maakt, wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen', zei Ten Hag tegen BT Sport over hoe de 1-0 en 3-0 van Sevilla viel. David de Gea en Harry Maguire speelden een negatieve hoofdrol bij de openingsgoal en De Gea blunderde vlak voor tijd bij het tweede doelpunt van Youssef En Nesyri.

'Deze spelers hebben al vaak bewezen waarom ze bij United spelen en hoe goed ze kunnen zijn, maar het was vanavond absoluut niet goed genoeg. We hebben het laten afweten. We maakten slechte keuzes en verloren overal op het veld onze persoonlijke duels', aldus Ten Hag.

'Sevilla speelde met meer passie, was feller en vastberadener om te winnen. Dat is onacceptabel, maar de harde waarheid. Als je om de prijzen mee wil gaan doen, moet je karakter tonen', zei de Nederlander, die het opnam voor De Gea. 'Hij heeft niet voor niets het vaakst de nul gehouden in de Premier League. Hij is gewoon een hele goede keeper.'

Geen excuses
Dat Ten Hag onder anderen Raphaël Varane en Lisandro Martínez moest missen door blessures en niet kon beschikken over de geschorste Bruno Fernandes wil hij niet als excuus opvoeren voor het vertoonde spel. 'Ik ga het niet over afwezige spelers hebben. De spelers die vanavond op het veld stonden, hadden het moeten laten zien.'

'We moeten deze tegenslag verwerken en vanaf nu ook weer vooruit kijken. We kunnen zondag een stap zetten naar een andere prijs', zei Ten Hag over de halve finale in de FA Cup tegen Brighton & Hove Albion. In de Premier League staan The Mancunians met acht duels te gaan derde achter Arsenal en Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.