Ten Hag baalt van Antony en Ajax: 'Maar we hebben niet verloren'

Ajax-trainer Erik ten Hag is totaal niet te spreken over de manier waarop de Amsterdammers zaterdagavond voor de dag kwamen in Almelo. Hij baalde vooral van het feit dat zijn elftal de thuisploeg zélf in de wedstrijd hielp.

Heracles Almelo
0 - 0
Ajax
Ajax

De Amsterdammers kwamen tegen Heracles niet verder dan een zeer teleurstellend 0-0 gelijkspel. 'Het was een strijd, maar dat hadden we kunnen voorkomen door in het begin van de wedstrijd onze kansen te benutten. Vooral via Antony', aldus Ten Hag na afloop tegenover ESPN. Hij was kritisch op de Braziliaan. 'Zijn keuzes waren niet altijd goed. Wanneer moet je afwerken? Wanneer moet je doorpassen? Dat had-ie niet altijd goed in de gaten. Hij had veel dreiging en was moeilijk af te stoppen, maar dan moet je wel het verschil maken.'

Over de openingsfase was hij dus nog wel te spreken. 'Heracles had niets in te brengen. Na een minuut of 25 kregen ze wat kansen, dat is logisch. Aan die kansen gingen wel overtredingen vooraf, maar dat terzijde. In de tweede helft kregen ze één heel grote kans. Die krijgt een tegenstander altijd wel, als je continu op hun helft speelt. Ik denk dat wij zes heel goede kansen kregen om het verschil te maken. Maar Heracles ging erin geloven, en dan krijg je een wedstrijd zoals je die kunt verwachten.'

Dat werd dus een vechtwedstrijd, herhaalde Ten Hag. 'Heracles heeft goed gespeeld, maar dat lag aan ons. Ze gingen steeds een stapje harder lopen. Ik denk dat iedere ploeg het hier lastig heeft. Wij moeten iedere wedstrijd winnen, en als we dat niet doen, is dat niet goed genoeg. Helder, daar moeten we ook eerlijk in zijn. Maar uiteindelijk hebben we ook niet verloren. Als je niet kunt winnen, dan mag je 'm ook niet verliezen. Dat hebben de jongens goed begrepen', sloot hij nog enigszins tevreden af.