Ten Hag aast op De Mos-record waar alle toptrainers zich op stukbeten

Reacties

Erik ten Hag kan zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle een Eredivisie-record overnemen van Aad de Mos. Bij een overwinning op De Blauwvingers wordt de Ajax-coach de oefenmeester met het hoogste puntenmoyenne in zijn eerste honderd duels bij een club.

Ten Hag aast op De Mos-record waar alle toptrainers zich op stukbeten
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Ajax
Ajax

Na 99 Eredivisie-wedstrijden aan het roer van Ajax staat Ten Hag op een gemiddelde van 2,42 punten per duel. Een kleine veertig jaar geleden passeerde De Mos, eveneens in dienst van Ajax, de grens van honderd duels met een moyenne van 2,41.

Om De Mos te onttronen zal Ten Hag zondag moeten zegevieren. Bij een gelijkspel komen beide trainers samen aan de leiding en bij een zege van PEC Zwolle behoudt de huidige analyticus zijn record.

Het podium wordt gecompleteerd door Ernst Happel, die begin jaren zeventig na honderd Eredivisie-wedstrijden op de bank bij Feyenoord een gemiddelde van 2,37 punten per duel noteerde. De afgelopen decennia kwamen toptrainers als Guus Hiddink, Louis van Gaal en Dick Advocaat tekort voor een aanval op de toppositie.

Puntentotalen zijn gecorrigeerd voor het systeem van drie punten voor een zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.