Ten Cate pakt landstitel met Al-Jazira

Reacties

Henk ten Cate mag dan niet de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden, succesvol is hij wel. Met zijn club Al-Jazira won hij zaterdag met 5-0 van Hatta en dus mag Ten Cate zich kampioen van de Arabische Emiraten noemen.

Ten Cate pakt landstitel met Al-Jazira

Het werd het duel van Ali Ahmet Mabkhout, die drie keer scoorde. Ten Cate had ook een basisplaats gereserveerd voor Mbark Boussoufa. Door de overwinning is het Al-Jazira van Ten Cate niet meer in te halen door naaste belager Al-Ahli.

In het oliestaatje wordt de prijs volledig op het conto van de Nederlander geschreven. Toen Ten Cate begin 2016 begon aan zijn klus in Abu Dhabi, stond de grootste club van het land voorlaatste. Dit seizoen werden maar liefst twintig van de 24 duels gewonnen.

Eerder leek het erop alsof Ten Cate na zijn landstitel direct door kon vliegen naar Nederland. Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB, ging bij hem op bezoek en beloofde hem de baan. Uiteindelijk bedankte de 62-jarige Amsterdammer voor de eer. Dit na twijfels in de Zeister bossen.

'De baan van bondscoach van het Nederlands elftal is mij maandagavond toegezegd', reageerde Ten Cate tegenover VI. 'Maar uiteindelijk heb ik besloten dat niet te doen. Als je zo'n verantwoordelijke baan aanneemt, voor mij de meest eervolle in het Nederlandse voetbal, is het essentieel dat de hele organisatie daar achter staat, anders wordt het geen succes. Ik geloof heilig dat Oranje voldoende kwaliteit heeft zich te kwalificeren voor het WK in Rusland. Verder heb ik alleen maar waardering voor alle echte voetbalexperts die mijn kandidatuur steunden en voor Hans van Breukelen die voor mij zijn nek heeft uitgestoken. Ik wens hem veel succes in zijn zoektocht naar een nieuwe bondscoach en hoop dat het Oranje heel erg goed gaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.