Telstar-keeper stuit wéér op aluminium: 'Hij wil er gewoon niet in'

Reacties

Een keeper die een doelpunt maakt is vrij bijzonder, maar een keeper die in de jacht op een late treffer in twee wedstrijden het aluminium raakt, is misschien wel nóg specialer. 'Hij wil er gewoon niet in, denk ik', verzuchtte Jasper Schendelaar van Telstar voor de camera van FOX Sports.

Telstar-keeper stuit wéér op aluminium: 'Hij wil er gewoon niet in'
© Pro Shots

In zijn professionele loopbaan maakte hij nog nooit een goal. Op zich niet zo vreemd natuurlijk: Schendelaar is pas twintig jaar oud en staat als keeper vooral op het veld om doelpunten te voorkomen. Toch was hij dit seizoen al twee keer bijzonder dichtbij een onverwachte heldenrol.

Vorige maand ging hij bij een 1-0 achterstand tegen NAC Breda mee naar voren bij een corner. Schendelaar won het kopduel, maar raakte de lat. Vrijdagavond ging Schendelaar uit bij Almere City opnieuw op zoek naar een late gelijkmaker. Deze keer kreeg hij de bal net buiten het strafschopgebied voor zijn voeten en ramde hij op de paal. Almere City kwam met de schrik vrij en won met 2-3.

Wéér niet dus voor de onfortuinlijke Schendelaar. 'Ik raakte 'm echt lekker', baalde de goalie na afloop na. 'De keeper van Almere had ook een beetje geluk dat de bal net weer in zijn handen terechtkwam. Helaas. Maar volgende keer ga ik weer mee naar voren, honderd procent. Hij gaat een keer vallen.'

Telstar-coach Andries Jonker, zondagochtend overigens te gast in de online talkshow van VI, kan de humor er wel van inzien. 'Het is toch ongelooflijk', zei hij over de twee ballen op het aluminium. 'Maar het is ook eigenlijk wel mooi natuurlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.