Telstar bezorgt PSV onverwacht drukke avond in aanloop naar clash met Ajax

PSV heeft zich donderdag geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB-Beker. Eenvoudig ging dat niet, want Telstar verkocht de huid duur in het Philips Stadion. Joey Veerman luisterde zijn basisdebuut voor de koploper van de Eredivisie op met een doelpunt en een assist.

PSV
PSV
2 - 1
Telstar
Telstar

PSV startte tegen Telstar, dat met liefst negen geblesseerde spelers kampte, niet in de sterkste formatie. Onder anderen Cody Gakpo en Marco van Ginkel kregen rust van trainer Roger Schmidt. Dat maakte de weg vrij voor Veerman en Fodé Fofana, die beiden hun basisdebuut maakten voor de Eindhovenaren. De deze winter van SC Heerenveen overgenomen Veerman maakte zondag tegen FC Groningen als invaller al zijn eerste minuten in het shirt van PSV.

In de Keuken Kampioen Divisie kwam Telstar vorige maand niet tot scoren tegen Jong PSV. Tegen het grote PSV had de ploeg van Andries Jonker daar opvallend genoeg slechts een kwartier voor nodig. Özgür Aktas kopte van dichtbij raak uit een hoekschop en wakkerde het geloof in een stunt aan (0-1). Doelman Joël Drommel ging niet vrijuit bij de verrassende openingstreffer van de bezoekers.

PSV herpakt zich
Nog voor rust herstelde PSV de opgelopen schade. Veerman stuurde Bruma in de 32ste minuut alleen op Ronald Koeman Jr. af. De Portugese aanvaller maakte geen fout, omspeelde de sluitpost van Telstar en bracht de Eindhovenaren op gelijke hoogte (1-1). Toch kon Schmidt onmogelijk tevreden zijn met het vertoonde spel van PSV. De Duitser greep halverwege in door Cody Gakpo en Ritsu Doan binnen de lijnen te brengen.

De Eindhovenaren begonnen met vers bloed aan de tweede helft, maar het was Telstar dat bijna voor de tweede keer kon toeslaan. Dit keer had Drommel een puike redding in huis op een kopbal van Aktas. Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Veerman, bij de gelijkmaker al goed voor de assist, bekroonde zijn basisdebuut met zijn eerste doelpunt in het shirt van PSV (2-1).

Rentree Zahavi
In aanloop naar de topper tegen Ajax van aanstaande zondag keerde Zahavi terug bij PSV. De Israëliër liep in november een knieblessure op en was maanden uit de roulatie. De geroutineerde aanvaller kwam na ruim een uur samen met Maxi Romero in het veld voor Mario Götze en Yorbe Vertessen. Zahavi was in de slotfase nog dicht bij een doelpunt, maar knikte uit kansrijke positie op de paal.

Omdat de pijp bij Telstar leeg was, kwam PSV in de slotfase niet meer in gevaar. Dat betekent dat de Eindhovenaren zich kunnen focussen op het thuisduel met runner-up Ajax, dat zondag om 14.30 uur op bezoek komt in het Philips Stadion.