Teleurstellende derby van Sevilla voor Luuk de Jong

Vorig jaar was hij dé held bij de Derby van Sevilla, maar de editie van dit seizoen leverde een teleurstellende avond op voor Luuk de Jong. De bezoekers kregen de stadgenoot niet over de knie: 1-1.

De Jong mocht het weer eens vanaf de aftrap laten zien bij Sevilla. De Nederlander zat de laatste weken regelmatig op de bank ten faveure van Youssef En-Nesyri, die dit seizoen een stuk productiever is. De ploeg van Julen Lopetegui kent een wisselvallig seizoen. Sevilla wist zijn voorgaande twee duels in La Liga in ieder geval te winnen, maar in Estadio Benito Villamarín was Betis de betere ploeg.

De gastheren misten de nodige namen vanwege het coronavirus, maar kregen voor rust de betere kansen, onder anderen via Diego Lainez. De Jong kwam er aan de andere kant totaal niet aan te pas. De Nederlander kreeg amper bruikbare ballen, leverde geen enkele doelpoging af en speelde zo een anonieme eerste helft. In de rust bracht Lopetegui toch weer En-Nesyiri en dus zat de wedstrijd erop voor De Jong.

Direct na de hervatting was Sevilla trefzeker. En-Nesyri legde de bal terug op Suso, die de 0-1 binnenschoot. Sergio Canales trok de stand echter al snel weer gelijk uit een penalty. Een kwartier voor tijd kreeg Betis nog een strafschop, na een overtreding op Nabil Fekir. De Fransman eiste de bal zelf op, maar had dat beter niet kunnen doen, want Bono stopte zijn inzet.

Sevilla ontsnapte zo aan een nederlaag tegen de rivaal, maar lijdt wel puntenverlies in de strijd om de Europese tickets. Barcelona kan de Andalusiërs zondag daardoor passeren.