Teleurstellende avond voor Bergwijn, Manu verliest ondanks hattrick

Reacties

Tottenham Hotspur heeft donderdag in de Europa League met Steven Bergwijn in de basis verrassend verloren op bezoek bij Antwerp. Elvis Manu maakte een hattrick voor Ludogorets, maar dat was niet genoeg voor de zege.

Teleurstellende avond voor Bergwijn, Manu verliest ondanks hattrick
© Pro Shots

Groep J:

Antwerp
Antwerp
1 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Bij Tottenham stond Bergwijn weer eens in de basis. Afgelopen maandag ontbrak hij nog tegen Burnley (0-1 zege) vanwege een lichte blessure, maar tegen Antwerp ging het niet bepaald goed. Met om zich heen Dele Alli, Gareth Bale en Carlos Vinícius waren er maar weinig grote kansen te noteren. Een poging van Bergwijn eindigde in de handen van doelman Jean Butez. De Belgen straften na een half uur een fout van Ben Davies af. De verdediger verspeelde de bal aan Dieumerci Mbokani, die Lior Rafaelov vond en hem de score zag openen: 1-0.

Manager José Mourinho was duidelijk niet blij in de rust en wisselde liefst vier keer. Naast Bergwijn bleven ook Alli, Giovanni Lo Celso en Serge Aurier achter in de kleedkamer voor Pierre-Emile Højbjerg, Erik Lamela, Lucas Moura en Heung-Min Son. Na een klein uur kwam ook Harry Kane in de ploeg voor Bale, maar het mocht niet baten voor Tottenham. Het was na rust zelfs Antwerp dat de beste kansen kreeg om er 2-0 van te maken. Al met al een teleurstellende avond voor Spurs.

LASK Linz
LASK Linz
4 - 3
Ludogorets
Ludogorets

Ondanks een hattrick van Elvis Manu bleef Ludogorets ook in de tweede groepswedstrijd met lege handen achter. Manu zorgde na een kwartier voor de 2-1, nadat Husein Balic en Andreas Gruber LASK Linz op een 2-0 voorsprong hadden gezet. Marko Raguz herstelde de marge na ruim een half uur weer tot twee. Balic scoorde na rust opnieuw, waarna Manu voor de tweede keer scoorde uit een counter van Ludogorets. De Nederlandse aanvaller mocht even later ook nog aanleggen vanaf elf meter. LASK-verdediger Lukas Grgic kreeg zijn tweede gele kaart voor het veroorzaken van de penalty en Manu schoot raak voor 4-3. Een vierde goal zat er echter niet in voor Manu.

© Pro Shots
UEFA Europa League

Stand Groep J UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Tottenham Hotspur
6
4
1
1
15-5
+10
13
2
Antwerp
6
4
0
2
8-5
+3
12
3
LASK Linz
6
3
1
2
11-12
-1
10
4
Ludogorets
6
0
0
6
7-19
-12
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024

Groep H:

Lille
Lille
2 - 2
Celtic
Celtic

Waar Lille een week geleden nog won (1-4 tegen Sparta Praag) en Celtic verloor (1-3 van AC Milan) speelden beide ploegen donderdag tegen elkaar gelijk. Lille knokte zich terug van een achterstand na een dubbelslag van Mohamed Elyounoussi in de eerste helft. Albian Ajeti miste al twee kansen op 0-1, maar bediende na 28 minuten wel Elyounoussi na stom balverlies van de Fransen. Elyounoussi schoot vervolgens op fraaie wijze raak en deed dat vijf minuten later weer, nu op aangeven van de Nederlandse verdediger Jeremie Frimpong.

Lille kwam bijna meteen terug in de wedstrijd nadat de bal op de stip ging vanwege een overtreding van Shane Duffy, maar Jonathan David stuitte op doelman Scott Bain. Ook Sven Botman was nog dichtbij. Vlak voor rust raakte de Nederlandse verdediger de lat met een schot. Pas halverwege de tweede helft viel de aansluitingstreffer alsnog. Adama Soumaoro kopte een corner door en via Zeki Celik belandde de bal in het doel. Acht minuten later was het Jonathan Ikoné die de bal uit de kluts binnenwerkte en zo de gelijkmaker op het scorebord zette. Daarbij bleef het in Lille.

AC Milan
AC Milan
3 - 0
Sparta Praag
Sparta Praag

AC Milan bleef soeverein aan kop in Groep H. Brahim Díaz opende in de eerste helft de score op aangeven van Zlatan Ibrahimovic, die even later een strafschop op 2-0 miste. De tweede goal viel in de tweede helft alsnog. Rafael Leão, die Ibrahimovic in de rust had vervangen, tikte binnen na een goede steekpass van Diogo Dalot. Dalot bepaalde zelf de eindstand op 3-0, waardoor Milan nu met zes punten uit twee duels bovenaan staat.

UEFA Europa League

Stand Groep H UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
6
4
1
1
12-7
+5
13
2
Lille
6
3
2
1
14-8
+6
11
3
Sparta Praag
6
2
0
4
10-12
-2
6
4
Celtic
6
1
1
4
10-19
-9
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024

Groep G:

AEK Athens
AEK Athens
1 - 2
Leicester City
Leicester City

Jamie Vardy is na donderdag weer een record rijker. De spits van Leicester City opende met een rake strafschop de score tegen AEK Athene en werd daarmee de oudste doelpuntenmaker van de club in een grote Europese competitie. Vardy was donderdag 33 jaar en 292 dagen. Leicester won uiteindelijk met 1-2. Hamza Choudhury verdubbelde in de eerste helft de score en voormalig AZ-spits Muamer Tankovic bracht de spanning na rust terug. Een gelijkmaker viel er niet meer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zarja Loegansk
Zarja Loegansk
1 - 2
Sporting Braga
Sporting Braga

Groep I:

Sivasspor
Sivasspor
1 - 2
Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv
Qarabağ
Qarabağ
1 - 3
Villarreal
Villarreal

Groep L:

Gent
Gent
1 - 4
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
5 - 1
Slovan Liberec
Slovan Liberec
Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.