Teleurstellend basisdebuut Daramy, Zahavi doet Mwene pijn

Mohamed Daramy zal zich zijn basisdebuut voor het nationale elftal van Denemarken anders hebben voorgesteld. De linksbuiten van Ajax zag zijn ploeg ploeteren tegen Faeröer en werd zelf al in de rust gewisseld.

Groep F

Faeröer Eilanden
0 - 1
Denemarken
Denemarken

Daramy (hierboven op archiefbeeld) kreeg voor deze interlandperiode zijn eerste oproep voor het Deense nationale elftal, waar hij woensdag zijn debuut maakte tegen Schotland. De linksbuiten viel toen in voor Andreas Skov Olsen toen de 2-0 eindstand al was bereikt. Tegen Faeröer stond hij in de basis. Waar een wedstrijd tegen de voetbaldwerg normaal gesproken een afwerkoefening is voor veel landen hadden de Denen veel moeite.

Denemarken had uiteraard een overwicht en creëerde kansen, maar de bal wilde er lange tijd niet in. Dat gebeurde vlak voor rust wel via Jonas Wind, maar die goal ging niet door vanwege buitenspel. Vervolgens liet bondscoach Kasper Hjulmand Daramy, die vlak voor rust de gele kaart kreeg, in de kleedkamer achter. In de tweede helft creëerden onder anderen Skov Olsen en Wind kansen voor Denemarken en uiteindelijk was het ook Wind die de 0-1 maakte. Daardoor staat Denemarken na vijf wedstrijden op vijftien punten.

Israël
Israël
5 - 2
Oostenrijk
Oostenrijk

Waar Oostenrijk tijdens het EK nog tegenstander was van Oranje kwalificeerde Israël zich niet voor het toernooi. Toch was het land zaterdag een maatje te groot voor Oostenrijk. Met Feyenoord-doelman Ofir Marciano, Vitesse-verdediger Eli Dasa en PSV'er Eran Zahavi in de basis was het Manor Salomon die de score al na vijf minuten opende. Een Oostenrijkse gelijkmaker via Konrad Laimer werd na VAR-beraad afgekeurd. Aan de andere kant was het even later wel raak via Munas Dabbur.

Vervolgens was het de beurt aan Zahavi, die woensdag nog een hattrick maakte tegen Faeröer. De aanvaller strafte een fout in de Oostenrijkse defensie - met daarin PSV-ploeggenoot en debutant Phillipp Mwene - af en tekende voor 3-0. Pas daarna deden de bezoekers iets terug via Christoph Baumgartner. Dankzij een goal van Marko Arnautovic werd het in de tweede helft heel even spannend, maar de marge werd kort daarna alweer hersteld door Shon Weissman. Het slotakkoord was vervolgens aan Zahavi, die de 5-2 maakte. Israël staat na de zege nog altijd vijf punten achter op Denemarken.