Teleurgestelde Koeman: 'Een punt is niet genoeg'

Southampton-manager Ronald Koeman heeft zich kritisch getoond op het spel van zijn ploeg tegen Everton. De positieve reactie van Southampton op de openingstreffer van Everton zag hij als doekje voor het bloeden.

Southampton moest bij Everton winnen om geen averij op te lopen in de strijd om Europees voetbal, dus besloot Koeman met Dusan Tadic, Shane Long, Sadio Mané en Graziano Pellè liefst vier aanvallers op te stellen. 'Dan verwacht je dat je de druk kan opvoeren en veel kansen creëert, maar dat lukte niet. Daar ben ik erg teleurgesteld over, want er lag voldoende ruimte', aldus Koeman tegenover de BBC.

Everton nam in de 68ste minuut de leiding door een doelpunt van Ramiro Funes Mori, acht minuten later trok Mané de stand weer gelijk. Deze 1-1 bleek tevens de eindstand. 'We hebben in ieder geval karakter getoond na de achterstand', noteerde Koeman een positief punt.

Southampton heeft nu vijf punten achterstand op het Manchester United van manager van Louis van Gaal, dat de vijfde plek bezet. Koeman baalde dan ook van het puntenverlies. 'In de beslissende fase van het seizoen is een punt pakken niet genoeg. Wij willen vechten voor een Europees ticket en dan is dit zeker geen stap vooruit.'